Najlepšia rýchla pochúťka s medvedím cesnakom
Foto: ponozky123
Ak neviete ako zužitkovať medvedí cesnak, ponúkam vám rovno 2 spôsoby... :)
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Pesto: | |
|
|
podľa množstva cesnaku |
|
|
|
Tyčinky: | |
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
PESTO: Všetky ingrediencie rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
TYČINKY: Nivu, tavený syr a maslo spolu rozmiešame.
- 3
Rozvaľkáme lístkové cesto a nakrájame ho na asi 2 cm široké pásiky.
- 4
Polovicu pásikov potrieme pestom a druhú polovicu syrovou zmesou.
- 5
Pásiky preložíme na polovicu a zakrútime (podobne ako korbáčiky).
- 6
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou (alebo makom či sezamom) a pečieme na 180 °C do zlata.
- 7
Podávame s tatárskou omáčkou, maslom alebo s nejakým dobrým dipom. :)
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu