Prílohy a omáčky (recepty chronologicky)

prazdny

Gnocchi s brokolicovou omáčkou

Cestoviny

Rýchly, zdravý a výživný obed.

prazdny

Vysmážané slané pampúšiky

Večera

Fantasticky chutná a jednoduchá obmena langošov! Tieto posúšiky sú veľmi chutné a veľmi obľúbené....

prazdny

Hŕstková kaša

Bezmäsité jedlá

Skvelá kaša, ktorá poslúži ako príloha k hlavnému jedlu, alebo si ju môžete dať samotnú,...

prazdny

Zavárané lečo

Bezmäsité jedlá

Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....

prazdny

Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab

Prílohy

Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...

prazdny

Bezlepkové lokše

Bezmäsité jedlá

Uvarené zemiaky nastrúhame alebo pretlačíme najemno. Pridáme soľ, vajce a časť z pripravenej Bakery mix....

prazdny

Chren do chladničky

Prílohy

Môj obľúbený trhovník ma každý rok zásobuje chrenom a vraví, že donesie na trh najskôr v...

prazdny

Vietnamská nakládaná mrkev

Bezmäsité jedlá

Výborná příloha k masům, ale i jen k bramboram, čočce...

prazdny

Zemiaky s cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

prazdny

Prílohová ryža, ktorá sa nelepí

Prílohy

Recept na to, ako uvariť skvelú ryžu ku kuraťu alebo k rezňu, ktorá sa nebude...

prazdny

Varená knedľa s kypriacim práškom podľa strýka Jendu

Prílohy

Vopred si dovoľujem upozorniť milovníkov hebkej parenej knedle, že tento recept ich naozaj neuspokojí. „Gazdiniaci“...

prazdny

Paradajková omáčka na špagety

Bezmäsité jedlá

Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...

prazdny

Pažítkové zemiaky ako príloha

Prílohy

Chutná príloha s časovo nenáročnou a jednoduchou prípravou.

prazdny

Tajomstvo siedmich šálok - výborný šalát na grilovačku alebo len tak

Šaláty

Naozaj vyskúšania hodný ľahký zemiakový šalát, ktorý sa skvelo hodí ku grilovanému mäsu či rybe, ...

prazdny

Canederli

Prílohy

Patří mezi tradiční jídla oblasti Trentino-Alto Adige v Italii. Množství surovin každý podle chuti, není...

prazdny

Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne

Bezmäsité jedlá

Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne....

prazdny

Expresná paradajková omáčka z polotovarov

Prílohy

Vo vyššom hrnci nasucho opražíme 3-4 polievkové lyžice polohrubej múky.

prazdny

Ananásová salsa

Bezmäsité jedlá

Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

prazdny

Domáca horčica

Prílohy

Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal...

prazdny

Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka

Prílohy

Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...

prazdny

Čatní z datlí a tamarindu

Prílohy

Čatní (chutney) mám rada hádam všetky. Tento je asi jeden z tých najjednoduchších a pritom najchutnejších....

prazdny

Ne/odľahčený zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

K názvu aj samotnému šalátu len pár slov. "Ne" preto, lebo je v ňom majonéza...

prazdny

Sliepka s puchrovou omáčkou

Hlavné jedlá

V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Zemiaky s kalerábom

Prílohy

Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...

prazdny

Bezlepková veľkonočná nádievka

Večera

Či už na Veľkú noc alebo k nedeľnému obedu, nádievka je skvelou prílohou a my Vám...

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).

prazdny

Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“

Večera

Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....

prazdny

Dusená ryža

Bezmäsité jedlá

Dusená ryža je veľmi obľúbená potravina. Dokumentujeme postup prípravy podľa knihy: Technológie pre 1. ročník...