Cesnaková omáčka
Cesnaková omáčka

Toum - cesnaková omáčka

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 16. júna 2023
Toum - cesnaková omáčka
Foto: Shutterstock

Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.

8
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

2 hlavičky
1/4 PL
370 ml
60 ml




Postup

  1. 1

    Cesnak očistíme a v mixéri spolu so soľou rozmixujeme na pastu.

  2. 2

    Keď je rozmixovaný, začíname postupne počas ďalšieho mixovania pridávať olej. Pridávame po lyžiciach tak, aby sa vždy celá dávka oleja vstrebala.

  3. 3

    Po pár lyžiciach začneme pridávať po lyžiciach aj citrónovú šťavu striedavo so zvyškom oleja.

  4. 4

    Ak sa mixér zahreje, vypneme ho a pokračujeme po chvíli. Mixujeme, kým nespotrebujeme všetok olej a citrónovú šťavu a zmes nie je pekne krémová.

  5. 5

    Omáčku, ktorú nespotrebujeme, preložíme do uzatvárateľných pohárov a skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia