Toum - cesnaková omáčka
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 16. júna 2023
mesačník Varecha, 16. júna 2023
Foto: Shutterstock
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cesnak očistíme a v mixéri spolu so soľou rozmixujeme na pastu.
- 2
Keď je rozmixovaný, začíname postupne počas ďalšieho mixovania pridávať olej. Pridávame po lyžiciach tak, aby sa vždy celá dávka oleja vstrebala.
- 3
Po pár lyžiciach začneme pridávať po lyžiciach aj citrónovú šťavu striedavo so zvyškom oleja.
- 4
Ak sa mixér zahreje, vypneme ho a pokračujeme po chvíli. Mixujeme, kým nespotrebujeme všetok olej a citrónovú šťavu a zmes nie je pekne krémová.
- 5
Omáčku, ktorú nespotrebujeme, preložíme do uzatvárateľných pohárov a skladujeme v chladničke.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu