Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou
Nakrájanú papriku opečieme na olivovom oleji, podlejeme šľahačkou, povaríme asi osem minút, rozmixujeme, ...
Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len...
Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej...
Grilovaná lahôdková kukurica
Kukuricu ošúpeme a opláchneme studenou vodou a utrieme, pokrájame šúľok na malé klátiky a potrieme olivovým...
Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...
Stredomorská misa
Výborné a jednoduché predjedlo, vďaka ktorému sa prenesiete do stredomorských krajín.
Vrstvený tuniakový šalát
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik...
Na chate grilovaný ovčí syr
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa...
Pečené zemiaky a guacamole
... spomenul som si na perfektný recept , ktorý som na Vareche videl asi pred rokom,...
Medové krídelká v pivovej omáčke
Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej...
Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Lístková roláda s kuracinkou
Recept som našla pred pár rokmi v Dobrom jedle, trochu som si ho upravila. Robievam...
Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...
Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.
Krevety s jogurtovým dresingom
Z olivového oleja, nasekaného koriandra a nastrúhaného zázvoru si pripravíme marinádu. Krevety do nej vložíme...
Údená ryba
Niečo pre ozajstných milovníkov rybaciny. Nepoznám chutnejšie pripraveného pstruha. Môže to byť samozrejme aj iná...
Kuracie paličky
... alebo skôr "chicken lollipops" ... kuracie krídla trošku ináč, s bazalkovo jogurtovým dipom. Môžu...
Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.
Dvojpapriková polievka
Inšpirovala som sa receptom od @Diambulky . Pridala som akurát jednu papriku navyše a obrie halušky....
Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...
Marocký šalát Zaalouk
Zaalouk je tradičné marocké jedlo, podávané ako predjedlo, teplé alebo studené. To je baklažánovy...
Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...