CHLIEB - inšpirácia fotorecept

jerica - fotkajerica, 7. septembra 2011
CHLIEB - inšpirácia (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme Zobraziť celý popis@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme konečne som si vytiahla TUPPERWARE pekáč a upiekla chlebík v tom pekáči ,teraz skúsenosť nevymením za žiadny iný pekáč pri pečení chleba , mäsá tiež sa pečú výborne neviem prečo až teraz som musela prísť na to aký je výborný pekáčik aj na pečenie chleba nie len na mäso .Konečne mám vysokýýýý chlieb .

15 minút
príprava
65-70 minút
na 200/160 °C

Suroviny

suroviny :
100 g
250 g
100 g
prísady do múky:
1 bal
 podľa uváženia
2,5 dcl
1 PL
1,5 PL
1 Kl

Online leták

Postup

  1. 1

    na váhu som dala misu , váhu vynulovala , nasypala 100g chlebovej múky so slnečnicovými semenami

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    váhu som znova vynulovala , pridala som 250g ciabatta múka

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    váhu znova vynulujem a pridávam

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    100g hladkej múky T650 , premiešam

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    droždie jeden balíček , dobre premiešam

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    prídu na rad ľanové semiačka dávam primerane ,zas dobre premiešam

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v druhej miske si zarobím ďaľšie prísady , vodu 2,5 dcl

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ocot 1PL

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    olej 1,5 PL

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    soľ !!

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    to všetko vylejem do pripravenej vymiešanej múky

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    dobre premiešam , nemiesim !!

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pripravené pomúčim a odložím prikryté do rána , cesto som mala odložné od 23.00h do

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    foto 6.38 ráno keď som ho dala piecť , naformovala som tvar aký som potrebovala,nemiesila som!!, spravila som ostrým nožom ryhy do chlebíkového cesta a vložila do horúceho pekáča , tak ako je v recepte na nemiesený chlieb , prikryla

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a šup 6.39h v pekáči prikryté ide sa do vyhriatej rúry , pekáč netreba ničím vykladať ani mastiť,sama som bola prekvapená ako sa perfektne chlieb upiekol

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    upečený chlebík dám vychladnúť na mriežku. Mám nový sporák a je rovnako elektrický ako starý len sa v ňom pečie ináč , myslím že viac rovnomerne , chlieb som piekla prikrytý 15"min na 2OO°;C , potom 40"min na 160°;C a na koniec 10"min. odokryté aby sa spravila ružová kôrka .

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    s domácou masťou a bielou cibuľou .

    CHLIEB - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

jerica
CHLIEB-inšpirácia po upečení vážil 620g
remcula
WOW!!!!Nádhera a zdravím, už jsem zpět z Turecka!!!
kata50
Ukážkový chlebík, až tu mi zavoňal :-))
jerica
zabudla som uviesť , hneď ráno ako som začala pracovať s cestom nemiesila som ani nenechávala podkysnúť , rovno som vytvarovala bochník , dala do pekáča , preto sa mi páči tento postup receptu práca netrvá dlho , v noci si cesto odpočíva a ráno je ako pampúšik hotové k pečeniu. Najdlhšie z celej prípravy nie je príprava ale pečenie .
@kata50 voňal ako vôňa keď sa prechádzaš pri dobrej pekárni. Určite si nekúpim pekárničku.
sonulienka
krásny chlebík musím si kúpiť tento pekáč a vyskúšam ukladám do KK
ancicka
Dobrá inšpirácia,aspoň pre tých čo radi pečú chlebík.
A ja že keby som tak mala pekárničku aspoň na miesenie...
45678
@jerica blahoželám, z takého chlebíka sa dá najesť už pohľadom, šikovná gazdinka:-)
gabikapb
@jerica - krásny chlebík, chcem sa spýtať, kde si ho mala cez noc odložený - voľne v kuchyni alebo v chladničke? ďakujem
maartina
..dnes večer asi naň zamiesim ...narobila si mi chute :)
julica
otázočka: načo ten olej a ocot? ďakujem
danculka
Tuperware výrobky,vyzerajú ako umelohmotný aušus,ale nemajú chybu a drahé sú jak sv...,pekáč nemám,ale misku kisku,škrabku,špachtličku a neviem si ich vynachváliť,chlebík super a ten posledný obrázok nemá chybu:))))))))))))))
babi
Jarka, výborne si pokombinovala recepty a vznikol s toho naozaj chlebík - jedna nádhera. Vôňa čerstvého chleba je úžastná. Prekonať ju vie len vôňa dieťatka. /vôňa môjho Maťka/
Nuž,ale ja nevstávam tak skoro, tak koľko môže cesto oddychovať?
Taký pekáč som ani nevidela, hoci mám nejaké veci z Tuperware - nevadí, bude v inom plechu , hádam sa aj tak podarí
babi
tá posledná fotka to teda je niečo a hlavne pre teba ha,ha, vieš o čom hovorím
babi
no a ešte do tretice, múku ciabattu nepoznám, nechodím do Lídla ,tak čím ju mám nahradiť?
tatranka
Jarka,chlebík má krásnu štruktúru.Preto že chleby pekávam,nedá mi,aby som si neuložila tento tvoj,ktorý si tak bravúrne skombinovala.Vyskúšam a porovnám či sa popasuje s mojím chlebíkom,na ktorý nedám dopustiť.
Keď vidím tu cibuľu určite s domácou masťou na krajíčku,ktorý je najchutnejší po vypečení,slinky sa mi zbiehajú Je to moja parketa.
Aj manžela mám cibuľového Ak nie je doma cibuľa a cesnak,tak nie je nič.To tvrdí manžel.
sovka62
Tak toto určite vyskúšam, najradšej by som hneď, ale aj tak by som na krajček musela čakať do rána. Tuším sadnem do auta a idem k vám, ostal kúsok?
1x jerica
vierik
Aký je krásny nadýchaný,už robím prieskum na pekáč...Ale vyskúšam ho aj tak na plech a ukladám.
1x jerica
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
nádherný chlebík, vôňu cítim aj cez monitor, hneď by som si dala zopár krajčekov, len tak, bez ničoho
1x jerica
klaura
ten sa ti krásne vydaril ... ja pri pečení chleba mám najväčší problém s miesením, preto som si kúpila pekárničku ... chlebík sa mi darí ... ale tento tvoj recept ma tak láka ... tento týždeň vyskúšam ... :)
1x jerica
bozenam
može byť velmi dobrý lebo je aj taký hustý a taký lubim len by som chcela vedieť že aký je to pekáč ja mám kamenný možno aj v tom by bol dobrý
1x jerica
kuchticka
@jerica , krasny chleba! Ja tiez peciem chlieb doma, nekupujeme. Raz zarobi pekarnicka a ja cesto premiestnim do chleboveho pekacku a peciem v rure, inokedy zarobi-vymiesi manzel rucne, ked chce mat hutnejsi chlieb, vcera som piekla bagety s chleboveho cesta, rozky a stale nieco, ale ten tvoj chlebik je nadovsetko KRASNY. Skusim bez miesenia a uvidim, ci sa mi podari ako tebe. Len taku domacu mast nemam a nebudem mat, takze iba s maslom a bylinkami, cibulou, ktoru mozem a jem denne surovu.
1x jerica
babkamt
jerica,chlieb je nadýchaný,recept nielen ukladám , ale aj vyskúšam , no nemám doma ciabata múku,nevadí,hneď idem kúpiť.A piecť budem na obyčajnom plechu.Včera som hľadala na internete pekáč na bagetky a chlieb,no nenašla som.Vie niekto poradiť,kde sa dá kúpiť?
1x jerica
maartina
chlebík sa kráásne upiekol a už sme z neho aj pekný kus zjedli :)), je výýborný ...použila som iné druhy múk, čo som mala po ruke (LIDL zmes na rustikálny chlieb a pšenično-ražnú chlebovú múku) a piekla som ho v sklenenej mise simax-e ...tiež som mala taký pekáč od TPW, no vôbec som ho nevyužívala, tak som ho predala ...keby som vtedy vedela, že ja budem niekedy doma piecť chlieb, tak si ho ponechám :) ...vďaka za receptík na výborný chlebík
olinka12
Chlebík pečiem doma už dlho v piecke aj v rúre aj kombinujem múky, ale túto kombináciu určite vyskúšam milujem semiačka v chlebíku. Ukladám do KK.
pekarik
olej dodáva vlačnosť striedky,predlžuje trvanlivosť,ocot zakysľuje,vytvára prostredie pre kvasinky,zabraňuje tvorbe nežiad. baktérií,namä proti plesni
evusik
@julica o ten ocot som sa zaujímala aj ja a bolo mi povedané, že ocot je nielen dochucovadlo ale i konzervant, kedysi keď sa chlieb piekol aj na týždeň, pridával sa ocot aby chlieb neplesnivel
prečo sa dáva olej neviem, ja olej do chleba nedávam, pridávam ho do bielych rožkov, ale tie som už nepiekla ani nepamätám
@babkamt skús pozrieť sem, alebo si daj do vyhľadávača plech ma bagety.sk vyhodí ti kopec stránok v slovenčine a aj obchody, ja som ich našla zo päť
 www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-bal...
1x jerica
jerica
Dievčatá, ďakujem za komentíky , potešili , dnes som robila ďaľší ale s inou múkou , tiež rovnaký postup aj množstvo a surovín.
@tetrisss keby nie Tvojho receptu na nemiesený chlebík a od @medovnicek chlebové slnečnicové bagety ani by som sa do toho nepustila , páčili sa mi suroviny a postup , z každého som si niečo vybrala a mala som hneď suroviny na stole , išlo to ako po masle hlavne žiadne "teraz pol hodinu ešte kysnúť a potom zas premiesiť atď..." , rýchlo a chutne, zarobila som v neskorý večer cesto 6.9.2011- 23,09h. a skoro ráno 7.9.2011- 6,37h dala do pekáča (pre môjho) desiata do práce sa niesla s čerstvým chlebíkom. V Lidli bola akcia ná múky "kúp tri a jedna je zadarmo" tak som si povedala skúsim , len som nemala odvahu sa pustiť do toho lebo raz som sa sklamala a potom mám blok sa vrátiť k tomu,tak teraz ich konečne miniem a možno zas si počkám na dáku "akciu"
@maartina škoda že si neskúsila raz upiecť v ňom mäsko, bravčové rsp.aké chceš upečieš bez podlievania , ja ho mám sedem rokov , využitý je často len som nevedela že sa dá piecť v ňom aj chlieb.Pekáčik je šikovný , dobre sa udržuje , dokonca pre dvoch ideálne . Teraz na jeseň keď sú kačice budem v ňom robiť nie kačku ale tarhoňu.
@babkamt nerob si starosti s múkou , tak ako tetrisss daj aj len hladkú T650 , výsledok :-)) , budeš spokojná.
@pekarik ďakujem zas som o niečo múdrejšia :-)
@evusik poznám aj lacnejšie , dokonca aj tá značka ,hlava sa mi zatočila :-))
@maatrina som rada že si nabrala odvahu a upiekla:-)
@kuchticka , @babi , @tatranka ja mám rada maslo , ale na tento chlebík sa mi hodila masť a cibuľa , dala som si aj rajčinku . Mám priaťeľku čo ešte zabíjajú , tak sa nám vždy trochu ujde z tej mastičky len to je so mnou hrúza , ja mám rada masť aj samú len tak s prstom,potom cholesterol stláčam jabĺčkami.
@bozenam keď dodržíš postup a predhreješ pekáč myslím si že by sa ti mal podariť , treba nabrať odvahu a chuť a výsledok buď sa podarí alebo spravíš na druhý raz.
@klaura ja už nekúpim domov žiadnu väčšiu opachu , na to čo zjeme stačím robiť aj s tým čo mám,veci nás vytláčajú z domu:-(čo už:-( @sovka62 čo ti v tom bráni príď robila som aj dnes , včerajší je už na ceste.... dokonca som zasa robila pre vnuka aj tie Tvoje buchty !!
jerica
@danculka tak to si nevidela ešte aušus, ja by som nepovedala že tupperware vyzerá ako aušus,v mojej ľadničke mám všetko čo kúpim preložené do tupperware , je to hygienicky uskladnené žiadne zabalené syry a salámy v papieri a to nehovorím keď navarím nedám a dokonca som ani nikdy nedávala s hrncom do ľadničky ale pekne preložím do tupperware . V ľadničke mám viac miesta a prehľad.Ja využijem skoro každú nádobku,môjmu do práce (desiatový chlieb,obed ) ináč potraviny nedám len do tupperare misiek.Mám len dobrú skúsenosť,treba len chcieť .
jerica
@gabikapb ,zabudla som odpovedať na Tvoju otázku , mala som prikrytú misu položenú na stole volne v kuchyni , žiadne ceremónie,ráno krásne nakysnuté. Dnes zarobím ale pomer múky zmením hladkú múku T650 = 250g , 100g ciabattku alebo múku s ľanovými semiačkami a na koniec dám uvarené zemiaky , chcem to vyskúšať aké to bude,teším sa , dúfam že sa mi to podarí:-))
tetrisss
Tak specialne na ten zemiakovy som straaasne zvedava, lebo uz som o tom aj ja rozmyslala, ale nejako som sa neodhodlala. Neviem, ci ta dlha doba bude zemiakovemu cestu svedcat. Dam sa prekvapit :)
1x jerica
evusik
@jerica ty máš doma Tuperware a tebe sa zatočila hlava z plechu na bagety za 12,-€ ????? to vážne?
jerica
@evusik zobrala som všeobecne , dokonca v Kauflande bola forma na bagety za € 6,90 , nechcem tu polemizovať nad cenami,ja to beriem aké to poznám v hyper & supermarketoch , a táto forma na mini bábovky tak radšej budem buchty ako by som mala dať také €urá za to.Je na každom ako a za akú cenu si rozhodne kúpiť formu.
 www.gastrozone.sk/forma-na-minibabovky-6-porci-silikon-ot...
evusik
@jerica prepáč ale fakt som sa zasmiala.... tá forma určite nie je za 215,- € skôr to bude tlačová chyba.... tá stránka je totiž česká a majú aj stránku pre slovákov. Česká je samozrejme v Kč a slovenská v Eurách.... niekto asi zle preložil a 215,-Kč uviedol ako 215,-€
ale samozrejme každý si vyberá a ak chce určite aj vyberie :-)
jerica
@evusik niekedy je lepšie si niečo overiť ako hneď podozrievať že sa mi hlava netočí:-)) na moju radosť ja som nad vecou:-)) pozitívne naladená a dobrou náladou obdarená:-))
@evusik včera keď som prelúskala tú stránku tak tam bolo skoro všetko s tlačovou chybou:-( rad radom som si to prešla,ceny mám v oku domáce potreby sú od mojej mladosti môj oblúbený kútik.
Pekný víkend a do pečenia,stretneme sa na dákom jarmoku alebo vinobraní,vinnej ceste , na zdravie!
janger
Jarka, no to je nadherny chlebik! Len sa zahryznut, mnam... Zmes iste nezozeniem tu istu, ako si dala ty, ale namiesam nieco ine. Ahojcek :-)!
1x jerica
jerica
@janger janka , nepotrebuješ presne tú istú múku , ja som už vyskúšala rôzne múky , určite sa vydarí , keď som spravila chlebík podľa receptu od @tetrisss nemiesený chleba mala som odvahu vyskúšať aj iné kombinácie a výsledok bol nad očakávanie , určite aj to tajomstvo je že cesto len premiesiš ale nemiesiš ako postupku , mne sa páči že nie je vôbec s prácou robota , výsledok máš zaručený.
@dulajka ďakujem , aj Tebe a všetkým prajem pekný deň čo čítajú a nechajú sa inšpirovať našimi receptami varecha.sk
cica2
wau, to je nádherný chlebík!!! Radosť pozerať a môcť tak ešte ochutnať:D
jerica
@cica2 vyskúšaj , nič ľahšie nemôže byť , kôrka chrumkavá striedka Vláčna , jednoducho teraz pečiem častejšie, dokonca kombinujem múky .
45678
@jerica si šikuľka, nakukla som na všetky tvoje recepty a fandím Tvojmu vkusu pomôcok v kuchyni :-)
cica2
@jerica , určite vyskúšam, však potom napíšem a ak sa aj mne tak krásne vydarí, vložím aj foto:)
jerica
@45678 veľmi pekne ďakujem za milé slová pochvaly , je to krásne keď sa dostane uznania od niekoho čo sa poznáme len virtuálne,ja mám takú nepísanú úchylku,od svojho detstva trpím na pomôcky do kuchyne,za prvé peniaze z výplaty som si kúpila utierky a valec na cesto, potom to tak išlo ďalej klepáč na mäso,varechy,sitká,takto to postupne ide tie celé roky, doteraz som si nazbierala veľa nielen pomôcok ale aj kvalitných riadov,mlynčeky nielen na mak aj na rôzne vňatky.Našťastie nič nie je odložené ad akta, všetko príležitostne využívam:-)
jerica
@cica2 dnes som robila znova chlebík,len som si trochu zmenila suroviny a pomer množstva ,keď sa mi podarí vložím to sem, neskutočne bol ,čo píšem ešte je aj kúsok z neho výborný,asi idem na to.Čo som dnes piekla je už piaty , robila som aj v nedeľu ráno pre syna, boli sme pozvaní k obedu , tak som niesla aj chlebík aby som sa mohla popýšiť.
honestka
a pycha upiect dobry chlieb nikdy nepadne nazmar Jarka. Skusenosti s kysnutim chleba cez noc mam tiez a teakych chlieb je neporovnatelny s chlebikom, ktory sa sice aj krasne vymiesi, alej aj piect sa musi v par hodinach.
A zajest si cerstvy chlebik je v mnohych rodinach dnes prepychom, hoci aj s pouzitim pekarnicky, alebo ozaj predrazenych pomocok do kuchyne. Ved kolkokrat staci, ked je cesto spravne zarobene len urobit bochnik a ten sa zo ziadneho plechu nepohne. A pridanim obrazku tvojho pekacika pomozes viacerym vidiet ako taky zazrak co mas vyzera.
Takze si uzivajme pokial mozeme a papkajme takuto raritu s cimkolvek mame radi;
Ja si masticku tiez rada vytopim a veru pojedam ako aj ty, cholesterol ma zatial nastastie nestrasi.
Cheers a zdar vsetkym VAM, ktore sa pokusate o taketo dobroty. hugs Jarka.
bukvicka
ak chcem upiecť v mise z jenského skla, mám dať obidve misy nahriať v rúre a potom dať cesto do horúcej misy a prikryť?
jerica
@bukvicka neviem ako je to v skle,jenské sklo je ohňovzdorné tak by sa nemalo nič stať,treba ísť do toho,aj keď prvý raz to nebude také , ale raz to treba vyskúšať .
Na začiatok môjho chlebopečenia skúsila som v rímskom pekáči,chlebik bol dobrý len nebol vysoký,potom som zobrala starý liatinový pekáč určite je známy tým že vnútro je fialovej farby,vynikajúci na pečenie mäsa,hydiny zapekačiek,tak som si vyskúšala upiecť chleba povedala som hop alebo trop,chlebík nádherný aj chutný,pridala som foto @tetrisss nemiesený chleba .
Ale v pekáči z tupperware upečení chlebík hravo môže konkurovať drahej pekárničke,má výhodu nezavadzia ako (nech sa na mňa nikto nenahnevá ) "opacha" , nieže by to nebolo v tej pekárničke zlé,určite miesenie na kysnuté koláče,knedle,buchty pomôže a šetrí silami len tá veľká krabica tá mi nereže. A ešte malá poznámka, pekáč z tupperware nemusí sa žiadnym papierom vykladať ani ničím natierať. Ja dávam celý pekáč vyhriať,bol síce horúci ale nebol taký že by sa mi cesto hneď priškvarilo,nič sa nestalo,upiekol sa nielen krásne do chrumkava,zostal vysoký a samá dierka:-)Chlebík z pekáčika vypadne a pekáč môžeš na sucho len utrieť a odložiť.
bukvicka
ďakujem za odpoveď, cesto nachystane, mám janske sklo 8l, to je hlboke , skúsim - prvý môj chlieb-ráno upečiem.
bukvicka
nepodaril sa, možno ale asi určite kvôli tomu, že som dala cesto do nevyhriateho jenského skla-bála som sa, že ak dám do horúceho skla cesto,že mi sklo praskne. Vo vnútri je presne ako Váš na obrázku, iba kôrka bola a je hrooozne tvrdá. Možno na budúce v inej nádobe na pečenie. Chuťovo je vynikajúci - tvrdú kôrku použijem možno do fašírok?!
jerica
@bukvica ďakujem že si mi napísala prvú Tvoju skúsenosť,neviem kde môže byť chyba , ja už pečiem ďaľší chlebík a fakt je perfektný,neviem či si počas pečenia sprejovala chlebík vodou,ja sprejujem po prvých dvasať minút pečenia a potom počas pečenia dva krát , keď je upečení tiež ho celý dobre posprejujem, dám na mriežku vychladnúť.Z mojej skúsenosti čo mám teraz z chlebopečenia ten pekáč z TUPPERWARE neprepúšťa vlchkosť z cesta (asi) , tak chlebík je dobre prepečení ale nestratí chrumkavosť kôrky aj keď ho posprejujem vodou. Čím viac pečiem chlebíky tým viac dochádzam na finty pri spracovaní a pečení chleba.Keď budeš skúšať ďalej , daj vedieť.
bukvicka
tak to bude určite tým sprejovaním vodou. nerobila som to-veď to nebolo nikde napísané, škoda, nabudúce to urobím tak ako si mi dnes napísala.zjedli sme pekne striedku z prostriedku a bola vynikajúca.
bukvicka
vrátila som sa naspäť na túto stránku, aby son Vám nepísala kade-tade: maková plnka vynikajúca:včera večer upečené makové rožky a už ich niet,orechové som nestihla,nechcelo sa mi lúskať orechy-o chvíľu ich bude zase kvantum. Plnka fantastická. A aby toho nebolo málo, tak som piekla pre svoje malé slečny aj bublaninu-bola vynikajúca. Ďakujem
jerica
@bukvicka je mi ľúto že som ťa uviedla nechtiac do nesprávneho postupu,na budúce to napravím,chystám sa pridať ďaľší recept,len na to musím mať viac času,záleží mi na tom aby aj neskúsený vo varení si mohol kľudne z mojich uvedených receptov na vareche.sk povedať "ako dobre že som to tak spravil " lebo ja som sa tiež veľa vecí naučila od našich varecháčiek(ov).Netreba sa báť lebo nie je takého čo by niečo nerobil po prvé,ako sú prvé krôčky,prvé slovo,prvé lásky ale aj prvé varenie neznámeho receptu:-)
havino
krásny chlebik, chcem sa spýtať, kedže som piekla ten chlieb čo tu je pridany bez miešania a v tom recepte je len 1/4 kavovej lyžičky sušeného droždia, hoc ja som dala pol lyžičky,bol vyborny, v tomto recepte je cele droždie a dnes som v lidli kupovala tu zmes na slnečnicovy chlieb a tam som sa dočítala, že ono už tiež droždie obsahuje, tak nie je toho droždia vela už?
3sandra3
krásny chlebík,,, a cítim z toho fotopostupu pečenia s akou nehou ho pripravuješ :-)
jerica
@havino skoro som ti skomolila meno na hafino, no čo sa týka tých kvasníc , priznám sa že som to neriešila , dala som balíček 10g a chlebík vyšiel ako vyšitý,po mojich rôznych chlebopečeniach dospela som k tomu že nielen pred pečením ale aj počas pečenia je dobré každých dvadsať minút treba odokryť pekáč a s vodou kuchynským rozprašovačom postriekať na chlieb a keď je upečený tiež ho zhora zdola dobre posprejujem vodou.Horšie je to pre mňa s pridávaním nového receptu, PC je akoby zablokovaný a vypisuje (neodpovída) všetko sa zastaví a tvári sa to ako živá mŕtvola, s ním pohne možno dáka princezná, to ma oberá o čas , potom rezignujem a dám všetko nabok,mŕtvolke nepomôže ani reštartér (z úst do úst) no a potom "pridávaj"
pupy
práve som ho dopiekla :) tá vôňa sa niesla celou bytovkou:) robila som ho z ražnej múky chlebovej v jenskej mise, vyhriatej. Nie je síce tak vysoký ako váš, ale vonia krásne a aj chutí, milujem takú chrumkavú kôrku na čerstvom chlebíku, mňam:) moje dva malé "svište" určite povedia "eňo-ňuňo"ako ich to naučila moja mamina povedať, keď im niečo chutí. ešte raz ďakujem za super recept:)
1x jerica
jerica
@pupy ďakujem že si napísala ako sa Ti podaril , nič si z toho nerob že nebol vysoký , keď upečieš ďaľší a ďaľší a potom ešte,tak prídeš aj na to ako by mal byť vysoký.
dajda
Tento chlebík odporučam,je vynikajúci!!!!! Chutil nam všetkým.
zuzliak
moje Flamca by povedalo: Disgusting yummy = nechutne dobre :) Ukladam a niekedy spravim. Mna cakaju teraz dalsie truffels :)
amelie
@jerica , nedávno som celkom náhodou natrafila na tento tvoj recept, vyskúšala som ho, chlebík bol výborný. Piekla som ho v silikónovej forme, mám so silikónovým riadom veľmi dobré skúsenosti. Ďakujem za recept, asi na tvoje stránky zablúdim častejšie:-)
1x jerica
jerica
@amelie , pozdravujem ťa , ďakujem za info,potešila som sa, že ťa znovu vidím.
jozka2
Jarka,chlebik je ukazkovy,ale ta brav.mast s cibulou na nom nema paaaaru
jerica
@jozka ďakujem , že si si otvorila môj pridaný recept . Teraz nie je bravčová masť , ale slaninka z mangalice , tiež "eňo ňuňo"
havino
@jerica , múky som namiešala špaldovú hladkú a obyčajnú hladkú, robila som bez octu a bez masti, som bola zvedavá, čo to urobí, chuťovo je výborný , dakujem za recept s chorým kolenom bez problémov, nie je potrebné pri ňom veľa stáť



1x jerica
jerica
@havino , nevieš si predstaviť aké potešenie na mojej strane , som šťastná , že si pridala foto ,máš ho krásne upečený a určite kôrka chrumkavá . Prajem pekný koniec roka, vyzdravenie bez bolesti kolena a ešte krajší v zdraví nastávajúci nový rok 2013.
havino
@jerica , dakujem veľmi pekne, tvoja radosť, o to moja väčšia radosť tiež, dakujem za prianie, tiež želám pohodu, zdravie a krásny Nový rok. Musím sa ti pochváliť, nakopla si ma, ako teba @tetris. Nedalo mi to včera večer a som si zmyslela, že idem skúšať, hlavne ten systém kysnutia a pečenia pri tomto chlebíku. Suroviny som si už podľa seba namiešala, zamiesila som dokonca s acidkom, mala som zbytok. Som si pomyslela, aj ked nič z toho nebude, nevadí, otestujem. Rano som sa vobec neponáhľala, cesto v miske až také rozliaté. V pokoji som ho na doske zatočila do takých väčších rožkov, nechala kysnúť asi hodinu a pozri aký výsledok. Som už veru čakala, že nenakysnú. Naopak, sú tak nadýchané,ako som nikdy nemala. To dlhé kysnutie má niečo do seba a hlavne,žiadne miešanie,ani robotom, ani rukou. Jedna mi trochu praskla,ale nevadí,aj pekárom sa občas nezadarí. Hlavne, že sa môžem spoľahnuť na chuť a bez dlhého premiešavania upiecť chutný chlebík, alebo pečivo. Moja polovička si zobral pol bagety ku kapustnici, povedal, že no to je dobré, chrumkavé, mäkkúčke.



1x jerica
havino
som sa rozpísala, ale ma napadlo, že pre tých čo sa nechajú inšpirovať, zamiesila som z dvoch šálok múky, jednej grahamovej a jednej špaldovej hladkej, acidko, droždie, soľ, nič viac, na budúce budem odvážnejšie a budem skúšať, hlavný tu ide o ten jednoduchý spôsob pečenia
@jericka , ja ti dakujem moc za naštartovanie
jerica
@havino si super! tak krásny a určite chutný chlebík sa ti podaril , radosť pozrieť na foto :-) Na vareche je spústa perfektných inšpirácii a aj k nakopnutiu pre tých ktorí nemajú odvahu sa pustiť , trebárs do kysnutého cesta , ale ked to nevyskúšaš , tak ani nezačneš, to je aj tvoja skúsenosť, že si sa dokázala nakopnúť a už ti to ide samé, kľudne môžeš zverejniť recept ktorí si vyskúšala a vylepšila, každá rada a vlastná skúsenosť je vítanáá :-)
zolik
@jerica
Dakujem za inspiraciu a navod. Precitala som si aj celu diskusiu pod Tvojim receptom a aj zaspominala na stare dobre casy, hlavne na tie bez minimalne 20 reklam v 1 recepte. ;-)
Robila som slnecnicovy chlieb. Je velmi dobry.
Pozdravujem


2x jerica a haji
jerica
@zolik (12.6.2021 21:13) veľké ďakujem za odozvu na recept. Máš pravdu, s tými reklamami sa pretrhlo vrece, kým som sa dopracovala k odpovedi, odpoved sa dva x stratila. Potešila si ma, hlavne, že si spokojná . Po desiatich rokoch vidieť spokojnú “našu vernú varacháčku” to teší na srdiečku. A, veľa sa toho pomenilo, rôčky pribúdajú a sily ubúdajú .
Som rada vareche, hlavne pri spomienke na tie časy ako sme sa tešili každému pribúdajúcemu receptu, komunity, ďakujem. Želám všetkým zdravia, pohody a fantastickej vareche ďakujem za podnetné nielen recepty, ale aj za rady skúsených kuchárov .
1x haji