Foto: jerica
@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme Zobraziť celý popis@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme konečne som si vytiahla TUPPERWARE pekáč a upiekla chlebík v tom pekáči ,teraz skúsenosť nevymením za žiadny iný pekáč pri pečení chleba , mäsá tiež sa pečú výborne neviem prečo až teraz som musela prísť na to aký je výborný pekáčik aj na pečenie chleba nie len na mäso .Konečne mám vysokýýýý chlieb .
príprava
na 200/160 °C
Suroviny
suroviny : | |
100 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
prísady do múky: | |
1 bal |
|
podľa uváženia |
|
2,5 dcl |
|
1 PL |
|
1,5 PL |
|
1 Kl |
|
Postup
-
1
na váhu som dala misu , váhu vynulovala , nasypala 100g chlebovej múky so slnečnicovými semenami
-
2
váhu som znova vynulovala , pridala som 250g ciabatta múka
-
3
váhu znova vynulujem a pridávam
-
4
100g hladkej múky T650 , premiešam
-
5
droždie jeden balíček , dobre premiešam
-
6
prídu na rad ľanové semiačka dávam primerane ,zas dobre premiešam
-
7
v druhej miske si zarobím ďaľšie prísady , vodu 2,5 dcl
-
8
ocot 1PL
-
9
olej 1,5 PL
-
10
soľ !!
-
11
to všetko vylejem do pripravenej vymiešanej múky
-
12
dobre premiešam , nemiesim !!
-
13
pripravené pomúčim a odložím prikryté do rána , cesto som mala odložné od 23.00h do
-
14
foto 6.38 ráno keď som ho dala piecť , naformovala som tvar aký som potrebovala,nemiesila som!!, spravila som ostrým nožom ryhy do chlebíkového cesta a vložila do horúceho pekáča , tak ako je v recepte na nemiesený chlieb , prikryla
-
15
a šup 6.39h v pekáči prikryté ide sa do vyhriatej rúry , pekáč netreba ničím vykladať ani mastiť,sama som bola prekvapená ako sa perfektne chlieb upiekol
-
16
upečený chlebík dám vychladnúť na mriežku. Mám nový sporák a je rovnako elektrický ako starý len sa v ňom pečie ináč , myslím že viac rovnomerne , chlieb som piekla prikrytý 15"min na 2OO°;C , potom 40"min na 160°;C a na koniec 10"min. odokryté aby sa spravila ružová kôrka .
-
17
s domácou masťou a bielou cibuľou .
@kata50 voňal ako vôňa keď sa prechádzaš pri dobrej pekárni. Určite si nekúpim pekárničku.
A ja že keby som tak mala pekárničku aspoň na miesenie...
Nuž,ale ja nevstávam tak skoro, tak koľko môže cesto oddychovať?
Taký pekáč som ani nevidela, hoci mám nejaké veci z Tuperware - nevadí, bude v inom plechu , hádam sa aj tak podarí
Keď vidím tu cibuľu určite s domácou masťou na krajíčku,ktorý je najchutnejší po vypečení,slinky sa mi zbiehajú Je to moja parketa.
Aj manžela mám cibuľového Ak nie je doma cibuľa a cesnak,tak nie je nič.To tvrdí manžel.
prečo sa dáva olej neviem, ja olej do chleba nedávam, pridávam ho do bielych rožkov, ale tie som už nepiekla ani nepamätám
@babkamt skús pozrieť sem, alebo si daj do vyhľadávača plech ma bagety.sk vyhodí ti kopec stránok v slovenčine a aj obchody, ja som ich našla zo päť
www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-bal...
@tetrisss keby nie Tvojho receptu na nemiesený chlebík a od @medovnicek chlebové slnečnicové bagety ani by som sa do toho nepustila , páčili sa mi suroviny a postup , z každého som si niečo vybrala a mala som hneď suroviny na stole , išlo to ako po masle hlavne žiadne "teraz pol hodinu ešte kysnúť a potom zas premiesiť atď..." , rýchlo a chutne, zarobila som v neskorý večer cesto 6.9.2011- 23,09h. a skoro ráno 7.9.2011- 6,37h dala do pekáča (pre môjho) desiata do práce sa niesla s čerstvým chlebíkom. V Lidli bola akcia ná múky "kúp tri a jedna je zadarmo" tak som si povedala skúsim , len som nemala odvahu sa pustiť do toho lebo raz som sa sklamala a potom mám blok sa vrátiť k tomu,tak teraz ich konečne miniem a možno zas si počkám na dáku "akciu"
@maartina škoda že si neskúsila raz upiecť v ňom mäsko, bravčové rsp.aké chceš upečieš bez podlievania , ja ho mám sedem rokov , využitý je často len som nevedela že sa dá piecť v ňom aj chlieb.Pekáčik je šikovný , dobre sa udržuje , dokonca pre dvoch ideálne . Teraz na jeseň keď sú kačice budem v ňom robiť nie kačku ale tarhoňu.
@babkamt nerob si starosti s múkou , tak ako tetrisss daj aj len hladkú T650 , výsledok :-)) , budeš spokojná.
@pekarik ďakujem zas som o niečo múdrejšia :-)
@evusik poznám aj lacnejšie , dokonca aj tá značka ,hlava sa mi zatočila :-))
@maatrina som rada že si nabrala odvahu a upiekla:-)
@kuchticka , @babi , @tatranka ja mám rada maslo , ale na tento chlebík sa mi hodila masť a cibuľa , dala som si aj rajčinku . Mám priaťeľku čo ešte zabíjajú , tak sa nám vždy trochu ujde z tej mastičky len to je so mnou hrúza , ja mám rada masť aj samú len tak s prstom,potom cholesterol stláčam jabĺčkami.
@bozenam keď dodržíš postup a predhreješ pekáč myslím si že by sa ti mal podariť , treba nabrať odvahu a chuť a výsledok buď sa podarí alebo spravíš na druhý raz.
@klaura ja už nekúpim domov žiadnu väčšiu opachu , na to čo zjeme stačím robiť aj s tým čo mám,veci nás vytláčajú z domu:-(čo už:-( @sovka62 čo ti v tom bráni príď robila som aj dnes , včerajší je už na ceste.... dokonca som zasa robila pre vnuka aj tie Tvoje buchty !!
www.gastrozone.sk/forma-na-minibabovky-6-porci-silikon-ot...
ale samozrejme každý si vyberá a ak chce určite aj vyberie :-)
@evusik včera keď som prelúskala tú stránku tak tam bolo skoro všetko s tlačovou chybou:-( rad radom som si to prešla,ceny mám v oku domáce potreby sú od mojej mladosti môj oblúbený kútik.
Pekný víkend a do pečenia,stretneme sa na dákom jarmoku alebo vinobraní,vinnej ceste , na zdravie!
@dulajka ďakujem , aj Tebe a všetkým prajem pekný deň čo čítajú a nechajú sa inšpirovať našimi receptami varecha.sk
A zajest si cerstvy chlebik je v mnohych rodinach dnes prepychom, hoci aj s pouzitim pekarnicky, alebo ozaj predrazenych pomocok do kuchyne. Ved kolkokrat staci, ked je cesto spravne zarobene len urobit bochnik a ten sa zo ziadneho plechu nepohne. A pridanim obrazku tvojho pekacika pomozes viacerym vidiet ako taky zazrak co mas vyzera.
Takze si uzivajme pokial mozeme a papkajme takuto raritu s cimkolvek mame radi;
Ja si masticku tiez rada vytopim a veru pojedam ako aj ty, cholesterol ma zatial nastastie nestrasi.
Cheers a zdar vsetkym VAM, ktore sa pokusate o taketo dobroty. hugs Jarka.
Na začiatok môjho chlebopečenia skúsila som v rímskom pekáči,chlebik bol dobrý len nebol vysoký,potom som zobrala starý liatinový pekáč určite je známy tým že vnútro je fialovej farby,vynikajúci na pečenie mäsa,hydiny zapekačiek,tak som si vyskúšala upiecť chleba povedala som hop alebo trop,chlebík nádherný aj chutný,pridala som foto @tetrisss nemiesený chleba .
Ale v pekáči z tupperware upečení chlebík hravo môže konkurovať drahej pekárničke,má výhodu nezavadzia ako (nech sa na mňa nikto nenahnevá ) "opacha" , nieže by to nebolo v tej pekárničke zlé,určite miesenie na kysnuté koláče,knedle,buchty pomôže a šetrí silami len tá veľká krabica tá mi nereže. A ešte malá poznámka, pekáč z tupperware nemusí sa žiadnym papierom vykladať ani ničím natierať. Ja dávam celý pekáč vyhriať,bol síce horúci ale nebol taký že by sa mi cesto hneď priškvarilo,nič sa nestalo,upiekol sa nielen krásne do chrumkava,zostal vysoký a samá dierka:-)Chlebík z pekáčika vypadne a pekáč môžeš na sucho len utrieť a odložiť.
@jericka , ja ti dakujem moc za naštartovanie
Dakujem za inspiraciu a navod. Precitala som si aj celu diskusiu pod Tvojim receptom a aj zaspominala na stare dobre casy, hlavne na tie bez minimalne 20 reklam v 1 recepte. ;-)
Robila som slnecnicovy chlieb. Je velmi dobry.
Pozdravujem
Som rada vareche, hlavne pri spomienke na tie časy ako sme sa tešili každému pribúdajúcemu receptu, komunity, ďakujem. Želám všetkým zdravia, pohody a fantastickej vareche ďakujem za podnetné nielen recepty, ale aj za rady skúsených kuchárov .