Bravčové guľôčky na paprikovom kréme
Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10-12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku dáme do mixéra, pridáme lyžicu olivového oleja a rozmixujeme na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Na fašírky zohrejeme mlieko, do ktorého namočíme pripravené žemle a necháme ich poriadne nasať. Vytlačíme mlieko a pridáme do mäsa.
- 3
Koreňovú zeleninu spolu s cibuľou nakrájame na malé kocky a tie opražíme do mäkka. Pridáme k mletému mäsu spolu s horčicou, koreninami a vajíčkom dobre premiešame. Tvarujeme do guliek, ktoré plníme mäkkým kozím syrom a pečieme na miernom ohni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/biopurus-zdrave-oleje/Hroznovy-olej-250...