Bravčové guľôčky na paprikovom kréme

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Bravčové guľôčky na paprikovom kréme
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
500 g
1 ks
100 g
2 PL
2 stonky
80 g
150 ml
1 ks
1 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku dáme do mixéra, pridáme lyžicu olivového oleja a rozmixujeme na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Na fašírky zohrejeme mlieko, do ktorého namočíme pripravené žemle a necháme ich poriadne nasať. Vytlačíme mlieko a pridáme do mäsa.

  3. 3

    Koreňovú zeleninu spolu s cibuľou nakrájame na malé kocky a tie opražíme do mäkka. Pridáme k mletému mäsu spolu s horčicou, koreninami a vajíčkom dobre premiešame. Tvarujeme do guliek, ktoré plníme mäkkým kozím syrom a pečieme na miernom ohni.

Diskusia k receptu

dogagador
perfektny recept ako urobit z mleteho masa specialitku, za ktorou sa len tak zaprasi...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia