Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu očistíme, narežeme na štvrtky a spolu s hovädzím plieckom dáme do vriaceho vývaru a dve hodiny varíme na miernom ohni a ďalšiu 1 až 2 hodiny necháme mäso vychladnúť vo vývare.
- 2
Medzitým nastrúhame chren a necháme zovrieť smotanu s mliekom. Do studenej vody dáme želatínu, aby zmäkla. Do smotany s mliekom pridáme nastrúhaný chren a necháme 20 minút marinovať. Precedíme cez sitko, dochutíme soľou a cukrom a naplníme do sifónovej fľaše. Natlakujeme dvoma bombičkami.
- 3
Studené mäso nakrájame na plátky a vývar precedíme. Zeleninu a červenú repu nakrájame na mesiačiky a spolu s mäsom a vývarom zohrejeme, ale už nevaríme. Podávame s chrenovou penou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
obrazok je pekny, urcite je to pochutka!