Pot-au-feu z hovädzieho mäsa

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1000 ml
250 ml
2 ks
1 ks
500 g
1 ks
1 ks
2 kocky
4 ks
1 ks
1 g
3,5 plátku
130 ml
130 ml




Postup

  1. 1

    Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu očistíme, narežeme na štvrtky a spolu s hovädzím plieckom dáme do vriaceho vývaru a dve hodiny varíme na miernom ohni a ďalšiu 1 až 2 hodiny necháme mäso vychladnúť vo vývare.

  2. 2

    Medzitým nastrúhame chren a necháme zovrieť smotanu s mliekom. Do studenej vody dáme želatínu, aby zmäkla. Do smotany s mliekom pridáme nastrúhaný chren a necháme 20 minút marinovať. Precedíme cez sitko, dochutíme soľou a cukrom a naplníme do sifónovej fľaše. Natlakujeme dvoma bombičkami.

  3. 3

    Studené mäso nakrájame na plátky a vývar precedíme. Zeleninu a červenú repu nakrájame na mesiačiky a spolu s mäsom a vývarom zohrejeme, ale už nevaríme. Podávame s chrenovou penou.

Diskusia k receptu

cica2
krásne foto a určite aj chuťovo výborné, kedže je tam chren, červená repa a zelenina, všetko čo máme radi
dogagador
a co potom s tou zelatinou? do vyvaru?
obrazok je pekny, urcite je to pochutka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia