Špenátová roláda fotorecept

strigus - fotkastrigus, 20. septembra 2011
Špenátová roláda (fotorecept)
Foto: strigus

Recept mám z http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka/tajomstvo-mojej-kuchyne/recepty-z- relacie-odvysielanej-24-04-2011/ raz som ho vyskúšala a odvtedy je obľúbeným predjedlom, aj chuťovkou a vyzerá pekne :)

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
150 g
2 PL
1 bal
150 5 /ovčí syr
150 g
3 PL alebo jogurt
4 strúčiky rozotretý
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov, bielky odložíme do chladu, žĺtky vyšľaháme s olejom. Pridáme vyžmýkaný špenát a premiešame.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme, premiešame a jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme piecť na papieri na pečenie 10 minút pri teplote 180°, upečené ešte za tepla zrolujeme do čistej utierky aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Utierka nemusí byť vlhká.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame si plnku, natrieme ju na vychladené cesto zbavené papiera na pečenie, rozložíme plátky šunky, ako ozdobu môžeme pridať pásiky kápie na kraj, kde začneme rolovať a zrolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme hodinku necháme stuhnúť v chlade. Dobrú chuť :)

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka môže byť ľubovolná, ja som už použila strúhaný ovčí syr (robí chutné mini hrudky), bryndzu, klasické maslo, tvaroh vymiešaný s bylinkami (potrebuje trocha dlhšie odstáť), ochutené rôzne - petržlenová vňať, bazalka, pažítka, medvedí cesnak (vynecháme rozotretý cesnak), fantázii sa medze nekladú! :)

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
velmi podobnu roladu som pripravila na dedkovu 70-tku a mala velky uspech. Jedina odlisnost ze bola bez sunky a bolo v nej cele balenie spenatu.
Podobný recept som už videla, páči sa mi to, ale vždy mám strach to urobiť .... nejako sa bojím toho stáčania rolády. Ale asi to už tento týždeň vyskúšam potom dám vedieť ako to dopadlo :-) Dávam do KK
Špenátovú zvyknem robiť na Veľkú noc, je výborná a príde si na svoje aj oko, nie len jazyk. Mám podobný recept a do plnky pridávam aj 100 g
prelisovaných uvarených zemiakov. Mne toto množstvo plnky vystačí aj na dve rolády.
@laurisia tiež som sa toho bála , ale skúsila som a je to celkom jednoduché, je veľmi chutná a čo sa týka plnky, fantázii sa medze nekladnú, super receptík, rýchly, jednoduchý a chutný

Pridaj komentár k receptu: