Foto: strigus
Recept mám z http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka/tajomstvo-mojej-kuchyne/recepty-z- relacie-odvysielanej-24-04-2011/ raz som ho vyskúšala a odvtedy je obľúbeným predjedlom, aj chuťovkou a vyzerá pekne :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
3 PL |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
|
|
|
|
150 5 /ovčí syr |
|
150 g |
|
3 PL alebo jogurt |
|
4 strúčiky rozotretý |
|
150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov, bielky odložíme do chladu, žĺtky vyšľaháme s olejom. Pridáme vyžmýkaný špenát a premiešame.
-
2
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme, premiešame a jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
-
3
Cesto dáme piecť na papieri na pečenie 10 minút pri teplote 180°, upečené ešte za tepla zrolujeme do čistej utierky aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Utierka nemusí byť vlhká.
-
4
Vymiešame si plnku, natrieme ju na vychladené cesto zbavené papiera na pečenie, rozložíme plátky šunky, ako ozdobu môžeme pridať pásiky kápie na kraj, kde začneme rolovať a zrolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme hodinku necháme stuhnúť v chlade. Dobrú chuť :)
-
5
Plnka môže byť ľubovolná, ja som už použila strúhaný ovčí syr (robí chutné mini hrudky), bryndzu, klasické maslo, tvaroh vymiešaný s bylinkami (potrebuje trocha dlhšie odstáť), ochutené rôzne - petržlenová vňať, bazalka, pažítka, medvedí cesnak (vynecháme rozotretý cesnak), fantázii sa medze nekladú! :)
prelisovaných uvarených zemiakov. Mne toto množstvo plnky vystačí aj na dve rolády.