Špenátová roláda fotorecept

strigus - fotkastrigus, 20. septembra 2011
Špenátová roláda (fotorecept)
Foto: strigus

Recept mám z http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka/tajomstvo-mojej-kuchyne/recepty-z- relacie-odvysielanej-24-04-2011/ raz som ho vyskúšala a odvtedy je obľúbeným predjedlom, aj chuťovkou a vyzerá pekne :)

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
150 g
2 PL
1 bal
150 5 /ovčí syr
150 g
3 PL alebo jogurt
4 strúčiky rozotretý
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov, bielky odložíme do chladu, žĺtky vyšľaháme s olejom. Pridáme vyžmýkaný špenát a premiešame.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme, premiešame a jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme piecť na papieri na pečenie 10 minút pri teplote 180°, upečené ešte za tepla zrolujeme do čistej utierky aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Utierka nemusí byť vlhká.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame si plnku, natrieme ju na vychladené cesto zbavené papiera na pečenie, rozložíme plátky šunky, ako ozdobu môžeme pridať pásiky kápie na kraj, kde začneme rolovať a zrolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme hodinku necháme stuhnúť v chlade. Dobrú chuť :)

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka môže byť ľubovolná, ja som už použila strúhaný ovčí syr (robí chutné mini hrudky), bryndzu, klasické maslo, tvaroh vymiešaný s bylinkami (potrebuje trocha dlhšie odstáť), ochutené rôzne - petržlenová vňať, bazalka, pažítka, medvedí cesnak (vynecháme rozotretý cesnak), fantázii sa medze nekladú! :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
velmi podobnu roladu som pripravila na dedkovu 70-tku a mala velky uspech. Jedina odlisnost ze bola bez sunky a bolo v nej cele balenie spenatu.