Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
Guacamole
Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.
Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...
Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...
Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie....
Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...
Krevety v studenej smotanovej omáčke
Nie som závislý na plodoch mora, ale hrebenatky (vegetariáni mora) a krevety som si veľmi obľúbil....
Veľkonočná vaječná tlačenka so želatínou
Želatínu necháme napučať v zeleninovom náleve 10-15 minút.
Sushi s avokádom a uhorkou
Tento recept pre vás pripravila Mamachef. Možnosti prípravy sushi je niekoľko. Hosomaki, alebo maki,...
Maki sushi s rybou
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty! Skúšali ste si už doma pripraviť sushi? Základ každého sushi je dobre uvarený, správny typ ryže....
Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....
Grilovaná cvikla s kozím syrom
Cvikla, ktorá môže byť netradičnou prílohou k mäsu alebo ľahkou večerou.
Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta)
Najjednoduchší börek aký poznám. Je fantasticky chutný, rýchly a zvládne ho naozaj každý...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Paradajkový šalát so syrom burrata
Burrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany....
Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej
Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.
Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa
Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických...
Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....