Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. júna 2023
mesačník Varecha, 2. júna 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Chrumkavé slané košíčky môžete servírovať aj na párty ako občerstvenie.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
4-6 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Malé tortilly vtlačíme do olejom vymastenej formy na mafiny tak, aby vytvorili košíčky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 4-6 minút. Necháme ich vychladnúť vo forme a potom ich opatrne vyberieme.
- 2
Na plnku zmiešame ricottu s nastrúhanou citrónovou kôrou, so soľou a s mletým čiernym korením. Plnku rozdelíme do vychladnutých košíčkov. Ozdobíme čerstvým hráškom a hráškovými výhonkami.
Tiež slané košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu