prazdny

Sekaná z diviaka s tekvicou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

prazdny

Vianočná kapustnica z údeného Tofu

Bezmäsité jedlá

Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Palacinky na slano s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...

prazdny

Kurča na slížoch

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

prazdny

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci

Hovädzie mäso

Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...

prazdny

Mäsové guľky bez lepku

Bravčové mäso

Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....

prazdny

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom

Hlavné jedlá

Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

prazdny

Huspenina s chudým mäsom

Bravčové mäso

Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...

prazdny

Pomaly pečené bravčové koleno v liatine

Bravčové mäso

Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...

prazdny

Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou

Hovädzie mäso

Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla....

prazdny

Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom

Dezerty

Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...

prazdny

Šošovicovo-cícerové karí s quinoou

Bezmäsité jedlá

Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....

prazdny

Kuracia kokosová polievka

Kuracie mäso

Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...

prazdny

Bravčová krkovička na červenom víne

Bravčové mäso

Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

prazdny

Cestoviny s Tofu a pestom

Cestoviny

Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!

prazdny

Murgh butter masala (maslové kurča)

Kuracie mäso

V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....

prazdny

Daal (polievka z červenej šošovice)

Bezmäsité jedlá

V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....

prazdny

Údené Tofu so špenátom v palacinke

Bezmäsité jedlá

Vyskúšajte chutné a rýchle palacinky, plnené údeným Tofu, v kombinácii so špenátom. Sú skvelé...

prazdny

Jelenie stehno na hríboch

Hlavné jedlá

Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...

prazdny

Bezlepkové pirohy na sladko

Bezmäsité jedlá

Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné....

prazdny

Pastiersky koláč z mletého mäsa

Hovädzie mäso

Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

prazdny

Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...

prazdny

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami

Hlavné jedlá

Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

prazdny

Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle

Bravčové mäso

Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...