Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...
Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Palacinky na slano s mäsovou plnkou
Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....
Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Sviečková bez smotany s bezlepkovou knedľou
Naša dnešná sviečková je bezlepkovou a bezlaktózovou verziou tradičného a obľúbeného jedla....
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...
Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)
Cestoviny s Tofu a pestom
Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....
Údené Tofu so špenátom v palacinke
Vyskúšajte chutné a rýchle palacinky, plnené údeným Tofu, v kombinácii so špenátom. Sú skvelé...
Jelenie stehno na hríboch
Ako jednoducho pripraviť jelenie mäso tak, aby vynikla jeho chuť sa dozviete v tomto videu s...
Bezlepkové pirohy na sladko
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné....
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle
Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...