Zjednodušený nepravý beef Stroganoff fotorecept
Foto: kucharka
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás... a uvidíte, že si rovnako pochutnáte. Množstvá nepíšem, Zobraziť celý popisMáte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás... a uvidíte, že si rovnako pochutnáte. Množstvá nepíšem, zdá sa mi to nepotrebné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na horúcej panvici s trochou oleja a masla sprudka opečieme plátky hovädzieho mäsa (môžu byť aj malé kocky alebo “slížiky”). Opekáme podľa hrúbky mäsa, z každej strany, ale iba chvíľu, aby bolo mäso mäkké. Posolíme a pokoreníme. Mäso vyberieme a udržujeme v teple.
-
2
Na tej istej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľu a rozpučený strúčik cesnaku. Keď sa cibuľa spení, pridáme nakrájané šampiňóny. Opekáme asi 10 minút. Zalejeme smotanou a poriadne rozmiešame. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
-
3
Mäso vložíme do omáčky a podávame. Nám najviac chutí s ryžou, slovenskou ryžou alebo tarhoňou, ale samozrejme môže byť aj so zemiakmi alebo s bagetou.
@ewitka , áno, úplne jednoduchá, hodí sa na zaneprázdnené pracovné dni... a pritom veľmi chutná.