Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej
čínskej reštaurácii u nás. Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej
čínskej reštaurácii u nás. Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a
zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
20 g |
|
3 PL |
|
1 PL (sezamový alebo olivový) |
|
200 ml |
|
100 g (mungo, fazuľové) |
|
2 strúčiky |
|
2 ČL |
|
200 g |
|
500 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody.
- 2
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- 3
Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
- 4
Vo woku alebo v hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 5
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a namočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.
- 6
Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.
- 7
Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.
- 8
Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teraz vyhovuje aj v staršom veku. Je jednoduché, rýchle, ľahké a veľmi chutné.