Jednoduché tofu na čínsky spôsob

ryzasos - fotkaRyža SOS, 27. mája 2022. Komerčný recept.
Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej čínskej reštaurácii u nás. Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.
Zdroj: Fitrecepty

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
150 g
1 ks
200 g
20 g
3 PL
1 PL (sezamový alebo olivový)
200 ml
100 g (mungo, fazuľové)
2 strúčiky
2 ČL
200 g
500 ml
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody.

  2. 2

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.

  3. 3

    Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).

  4. 4

    Vo woku alebo v hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.

  5. 5

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a namočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.

  6. 6

    Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.

  7. 7

    Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.

  8. 8

    Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Robila som presne toto jedlo, keď boli deti malé.
Teraz vyhovuje aj v staršom veku. Je jednoduché, rýchle, ľahké a veľmi chutné.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha