Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej
čínskej reštaurácii u nás. Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej
čínskej reštaurácii u nás. Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a
zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 180 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL (sezamový alebo olivový) |
|
| 200 ml |
|
| 100 g (mungo, fazuľové) |
|
| 2 strúčiky |
|
| 2 ČL |
|
| 200 g |
|
| 500 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody.
- 2
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- 3
Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
- 4
Vo woku alebo v hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 5
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a namočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.
- 6
Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.
- 7
Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.
- 8
Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Teraz vyhovuje aj v staršom veku. Je jednoduché, rýchle, ľahké a veľmi chutné.