Losos s rukolou a cesnakovým dresingom
Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 14. mája 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 14. mája 2022
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filetu lososa uložíme kožou hore na hlbší plech s papierom na pečenie. Jemne posolíme a obložíme kúskami citróna. Pečieme asi 20 až 25 minút podľa veľkosti filety. Losos je hotový, keď sa koža jasne oddeľuje od mäsa. Kožu potom môžeme vidličkou jednoducho stiahnuť.
- 2
Lososa ešte pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pridáme čerstvo mleté farebné korenie a sezamové semienka. Dopečieme už len pár minút. Podávame s citrónom a balzamikovým octom.
- 3
K lososovi sa hodí rukola ochutená citrónovou šťavou, soľou a korením a jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, zo soli a z pretlačeného cesnaku, pažítky alebo kôpru.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu