Losos s rukolou a cesnakovým dresingom

Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 14. mája 2022
Losos s rukolou a cesnakovým dresingom
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 väčšia fileta bez kostí
4 PL
1 bal.
1 bal.
 (alebo pažítka, kôpor)




Postup

  1. 1

    Filetu lososa uložíme kožou hore na hlbší plech s papierom na pečenie. Jemne posolíme a obložíme kúskami citróna. Pečieme asi 20 až 25 minút podľa veľkosti filety. Losos je hotový, keď sa koža jasne oddeľuje od mäsa. Kožu potom môžeme vidličkou jednoducho stiahnuť.

  2. 2

    Lososa ešte pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pridáme čerstvo mleté farebné korenie a sezamové semienka. Dopečieme už len pár minút. Podávame s citrónom a balzamikovým octom.

  3. 3

    K lososovi sa hodí rukola ochutená citrónovou šťavou, soľou a korením a jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, zo soli a z pretlačeného cesnaku, pažítky alebo kôpru.

Diskusia k receptu