Kuracia pečeň na paprikách fotorecept
Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí akákoľvek príloha, ja som zvolil tarhoňu.
Zdroj: internet
Suroviny
| 500 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 KL |
|
| 1 PL |
|
| 150 g |
|
| 1 KL |
|
| 300 ml |
|
| 1 vetvička (čerstvý alebo sušený) |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
|
|
Postup
-
1
Kuraciu pečeň očistíme, smotanu vyberieme z chladničky skôr, aby mala izbovú teplotu.
-
2
Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme speniť.
-
3
Pridáme papriku nakrájanú na pásiky, orestujeme, pridáme kuraciu pečeň a prudko opražíme.
-
4
Zasypeme mletou paprikou a múkou, chvíľu orestujeme.
-
5
Zalejeme vývarom, pridáme horčicu a tymian, povaríme asi 15 minút.
-
6
V malej miske rozmiešame kyslú smotanu s trochou horúcej omáčky, aby sa smotana nezrazila. Pridáme k pečeni a zamiešame. Ochutíme soľou, mletým korením a štipkou cukru podľa chuti. Chvíľu povaríme.
-
7
Podávame s ľubovoľnou prílohou.









Vďaka za koment, vyskúšaj a uvidíš, je to veľmi univerzálne jedlo, hodí sa akákoľvek príloha, vrátane chleba.
Ďakujem za priazeň, budem rád ak vyskúšaš, je to veľmi dobré.