Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Kuracia pečeň na paprikách fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 24. mája 2022
Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept)
Foto: kimlo

Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí akákoľvek príloha, ja som zvolil tarhoňu.
Zdroj: internet

Suroviny

500 g
80 g
1 ks
1 ks
2 KL
1 PL
150 g
1 KL
300 ml
1 vetvička (čerstvý alebo sušený)
podľa chuti
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Kuraciu pečeň očistíme, smotanu vyberieme z chladničky skôr, aby mala izbovú teplotu.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme speniť.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme papriku nakrájanú na pásiky, orestujeme, pridáme kuraciu pečeň a prudko opražíme.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zasypeme mletou paprikou a múkou, chvíľu orestujeme.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vývarom, pridáme horčicu a tymian, povaríme asi 15 minút.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V malej miske rozmiešame kyslú smotanu s trochou horúcej omáčky, aby sa smotana nezrazila. Pridáme k pečeni a zamiešame. Ochutíme soľou, mletým korením a štipkou cukru podľa chuti. Chvíľu povaríme.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s ľubovoľnou prílohou.

    Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Pridávam sa ku @kvakac : v poslednej dobe šprintuješ s dobrými receptami. Niektoré jedlá robím podobne, ale tvoja verzia ich posúva na vyššiu úroveň. Aj dnešný recept. Akurát som včera kúpila kuracie pečene, že ich pripravím tradične podľa seba, ale nie... pripravím teraz podľa teba. Ďakujem.
kimlo
@kvakac (24.5.2022 10:43)
Vďaka za koment, vyskúšaj a uvidíš, je to veľmi univerzálne jedlo, hodí sa akákoľvek príloha, vrátane chleba.
haji
Pěkný receptík, prudce jedlý a plný jemných chutí. Dělám podobně, s trochu jiným kořením a zpravidla bez smetany.
marienka44
Urcite zvädla zelena paprika, ked si ju dal na zaciatku tepelnej ùpravy, ja by som ju dala az pred koncom a to cervenu hrubostennu. Muku na zahustovanie nepouzivam, len zriedkavo. Ospravedlnujem sa, pisem na dcerinom PC na nemeckej klavesnici a teda bez diakritiky. Od vcera som v Mnichove.
1x kimlo
sracz
Super! Ja si to, až po uši "zaslintaný ako pes akademika Pavlova", dokážen živo predstaviť na "burkovčiaku hrančeného" chlebíka. Ja som si zvykol na pečene všetkých druhov marinované v liptovskej plnotučnej horčici a potom ju už do restovania nedávam. Chutne varíš a slastne provokuješ, @Kimlo kamarát v diaľke! "Ku předu, levááá!"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia