Cviklové rizoto
Cviklové rizoto

Cvikloto s grilovaným tofu

denkatomko - bez fotkydenkatomko, 27. mája 2022
1-2
porcia

Suroviny

1 šálka
1,5 šálky
štipka
1-2 ks surová
 (alebo ovčí)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu nešúpeme, aby ,,nevykrvácala’’).

  2. 2

    Na troche olivového oleja osmahneme zľahka ryžu, zalejeme 1 a pol hrnčekom vriacej vody, pridáme štipku soli a prikryjeme. Stiahneme plameň na minimum a necháme 16 minút variť.

  3. 3

    Keď je cvikla uvarená, ošúpeme ju, pokrájame a zmiešame s uvarenou ryžou a trochou na hrubo nastrúhaným kozím alebo ovčím syrom (kto čo obľubuje).

  4. 4

    Na kvapke olivového oleja opečieme tofu z oboch strán, priečne prekrojíme a môžeme servírovať .

  5. 5

    Na tanier si naložíme kopček cviklota, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a priložíme grilované tofu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia