Cvikloto s grilovaným tofu
Foto: denkatomko
1-2
porcia
porcia
Postup
-
1
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu nešúpeme, aby ,,nevykrvácala’’).
- 2
Na troche olivového oleja osmahneme zľahka ryžu, zalejeme 1 a pol hrnčekom vriacej vody, pridáme štipku soli a prikryjeme. Stiahneme plameň na minimum a necháme 16 minút variť.
- 3
Keď je cvikla uvarená, ošúpeme ju, pokrájame a zmiešame s uvarenou ryžou a trochou na hrubo nastrúhaným kozím alebo ovčím syrom (kto čo obľubuje).
- 4
Na kvapke olivového oleja opečieme tofu z oboch strán, priečne prekrojíme a môžeme servírovať .
- 5
Na tanier si naložíme kopček cviklota, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a priložíme grilované tofu.
Tiež cviklové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu