Guláš z diviaka
Včera som dostal mäso z diviaka. Jeden väčší kus som použil na dve jedlá. Z...
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...
Bravčovina na horčici
Za klasickou hydinovou polievkou sa hodí niečo voňavé a chrumkavé... Moje menu na nedeľný obed z...
Slávnostné židovské pečené hovädzie
Opäť ide o jeden z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne, pôvodne sa toto jedlo ...
Vyprážané pirohy
Tento recept je dobrý ak potrebujeme pripravit niečo chutné rýchle ale aj sýte pre deti aj pre...
Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi
Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa...
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...
Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...
Husacie prsia s pečenými jablkami
Tento recept mám zo Slovenského Grobu už viac rokov, trošku som ho upravila na mestské podmienky...
Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Zemiakové placky plnené kyslou kapustou
Toto jedlo som jedávala v jedálni, keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, ...
Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...
Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...
Zdravé cestoviny
Jedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo. Pokiaľ mi bude chutiť, ...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Pikantná fazuľa
Včera na večeru sa rozvýjala moja polovička. Vymyslel si takúto chutnú večeru. No nezaprie sa,...
Netradičné zemiakové placky (fotorecpet)
Pre mňa a našu rodinu sú tieto placky netradičné, pretože doteraz sme ich vždy robili s...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
Maďarské tvarohové halušky
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma...
Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn
Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto...
Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...