Foto: svetlana9
Dnes som mala takýto obedík - myslím, že to vyzerá krásne a je to MÓÓÓC dobré!
5 - 6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 gr |
|
asi 20 cm - biela časť |
|
na dno kastróla |
|
pol hlávky, letná |
|
1 KL |
|
medzi prsty |
|
podľa potreby |
|
Príloha: | |
750 gr |
|
pol KL |
|
2 KL |
|
Šalátik: | |
pol hlávky |
|
asi 10 cm čerstvá očistená |
|
1 väčšia |
|
+ cukor + kyselina citŕonová na dochutenie šalátu |
|
Postup
-
1
Mäsko pokrájame na rezance. Do rajnice dáme na dno olej, pór pokrájaný na kolieska do toho. Tiež hneď vložíme mäsko. Nezabudnime posoliť - trochu podusiť.
-
2
Letnú kapustu krájame na drobné rezance a hneď s ňou zakrývame mäsko.
-
3
Pridáme medzi prsty rascu drvenú. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme asi pol hodinu. Hotovo.
-
4
Príloha - varené podlávené zemiaky.
-
5
Obloha - ja som urobila k tomu šalát z čínskej kapusty.
-
6
Na tanieri to vyzeralo asi takto :
Diskusia k receptu