Dnes som mala takýto obedík - myslím, že to vyzerá krásne a je to MÓÓÓC dobré!
5 - 6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 gr |
|
| asi 20 cm - biela časť |
|
| na dno kastróla |
|
| pol hlávky, letná |
|
| 1 KL |
|
| medzi prsty |
|
| podľa potreby |
|
| Príloha: | |
| 750 gr |
|
| pol KL |
|
| 2 KL |
|
| Šalátik: | |
| pol hlávky |
|
| asi 10 cm čerstvá očistená |
|
| 1 väčšia |
|
| + cukor + kyselina citŕonová na dochutenie šalátu |
|
Postup
-
1
Mäsko pokrájame na rezance. Do rajnice dáme na dno olej, pór pokrájaný na kolieska do toho. Tiež hneď vložíme mäsko. Nezabudnime posoliť - trochu podusiť.
-
2
Letnú kapustu krájame na drobné rezance a hneď s ňou zakrývame mäsko.
-
3
Pridáme medzi prsty rascu drvenú. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme asi pol hodinu. Hotovo.
-
4
Príloha - varené podlávené zemiaky.
-
5
Obloha - ja som urobila k tomu šalát z čínskej kapusty.
-
6
Na tanieri to vyzeralo asi takto :









Diskusia k receptu