Knedličky s údeným mäsom
Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 10. mája 2011
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 10. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky (najlepšie v šupke), roztlačíme ich a pridáme múku, soľ a vajcia. Urobíme tuhšie cesto.
- 2
Pomelieme údenú krkovičku (môžeme nahradiť rôznym údeným výrobkom) a týmto naplníme cesto, ktoré sme predtým rozvaľkali a narezali na väčšie štvorčeky.
- 3
Vytvarujeme okrúhle knedličky, ktoré dáme variť do osolenej vody.
- 4
Pripravíme si posekanú kyslú kapustu, opražíme ju na oleji a podusíme. Zalejeme vodou a podusíme do mäkka.
- 5
Na tanier poukladáme podusenú kapustu, navrch poukladáme uvarené knedličky. Môžeme preliať maslom alebo popraženou slaninkou s cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu