Knedličky s údeným mäsom

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 10. mája 2011
Knedličky s údeným mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
2 ks
300 g
1 ks
600 g
200 g alebo bravčovej masti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky (najlepšie v šupke), roztlačíme ich a pridáme múku, soľ a vajcia. Urobíme tuhšie cesto.

  2. 2

    Pomelieme údenú krkovičku (môžeme nahradiť rôznym údeným výrobkom) a týmto naplníme cesto, ktoré sme predtým rozvaľkali a narezali na väčšie štvorčeky.

  3. 3

    Vytvarujeme okrúhle knedličky, ktoré dáme variť do osolenej vody.

  4. 4

    Pripravíme si posekanú kyslú kapustu, opražíme ju na oleji a podusíme. Zalejeme vodou a podusíme do mäkka.

  5. 5

    Na tanier poukladáme podusenú kapustu, navrch poukladáme uvarené knedličky. Môžeme preliať maslom alebo popraženou slaninkou s cibuľkou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Takéto dobroty robím často, moja skúsenosť je: Do postrúhaných zemiakov pridávam hrubú múku resp. aj trochu krupice, iba jedno vajíčko - výsledok je, že cesto je jemné vláčne. Hrubá múka má tú vlastnosť, že lepšie vsiakne vodu z uvarených zemiakov a preto jej netreba dať tak veľa ako hladkej múky a cesto je mäkšie.

Pridaj komentár k receptu: