Husárska roláda
Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 9. mája 2011
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 9. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostený bôčik vyklepeme na tenký plát. Pliecko pomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú paprika a vajce. Do tejto zmesi dáme na kocky pokrájanú klobásku.
- 2
Zmes rovnomerne rozložíme na plát bôčika a patrne stočíme do rolády. Nakoniec roládu osolíme a previažeme motúzikom, aby lepšie spevnila svoju konzistenciu. Môžeme ju ešte stočiť do alobalu alebo na vymastený plech. Alobal takisto vymastíme.
- 3
Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 170 stupňov.
- 4
Zo šťavy (výpeku) po upečení urobíme prírodnú omáčku a to tak, že ju zlejeme do menšieho kastróla, pridáme vodu a keď zovrie, tak zahustíme múkou, poprípade dochutíme korením, červenou paprikou a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu