Husárska roláda

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 9. mája 2011
Husárska roláda
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
1 ks
100 g
1 ks
 pár strúčikov
 na dochutenie
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Vykostený bôčik vyklepeme na tenký plát. Pliecko pomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, okoreníme, osolíme, pridáme mletú paprika a vajce. Do tejto zmesi dáme na kocky pokrájanú klobásku.

  2. 2

    Zmes rovnomerne rozložíme na plát bôčika a patrne stočíme do rolády. Nakoniec roládu osolíme a previažeme motúzikom, aby lepšie spevnila svoju konzistenciu. Môžeme ju ešte stočiť do alobalu alebo na vymastený plech. Alobal takisto vymastíme.

  3. 3

    Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 170 stupňov.

  4. 4

    Zo šťavy (výpeku) po upečení urobíme prírodnú omáčku a to tak, že ju zlejeme do menšieho kastróla, pridáme vodu a keď zovrie, tak zahustíme múkou, poprípade dochutíme korením, červenou paprikou a soľou.

Diskusia k receptu

akeber
no tak toto je určite fajn , manžel bude mať radosť ukladám do kk
ferino55
Vyskúšané nemá chybu Mňam a ako príloha dusená ryža.Ešte raz mňam mňam
lila0086
A veruže i ja ukladám, na studeno sa bude krásne vynímať na mise....a určite i chutiť:::)))....mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia