Špenátová nátierka
Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky...
Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Karamelová torta k 33. narodeninám
Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Prekladané smotanovo-oškvarkové pagáčiky
Vyskúšala som niekoľko receptov, no podľa tohto receptu boli pagáče mäkké niekoľko dní.
Parené buchty
Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň...
Pečené kačacie stehná
Kačacie stehná umyjeme, poriadne nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáme toľko času,...
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...
Falošné dukátové buchtičky
Jednoduchý tip pre tých, čo sú leniví alebo tých, čo nevedia ako na to...
Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...
Vreckové sendviče
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či...
Jablkový chlebík
Rada skúšam nové recepty. Aj keď mám viacero odskúšaných jablkových receptov a dobrých, neodolala som...
Smotanové placky
Dnes som skúsila tento recept. Upravila som ho trošičku. Je výborný, taká mňamková...
Jablkový koláč zo zemiakového cesta
Názov receptu hovorí za všetko. Koláč piekla kedysi naša babka. O zemiaky a jablká núdzu...
Slané tyčinky z lístkového cesta
Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.
Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Tvarohové kelímky
Naša TVAROHOVÁ TORTA BEZ MÚKY má veľký úspech, tak som vyskúšala iné prevedenie; v kelímkoch na...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...