Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocný koláč pre začiatočníkov fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 15. septembra 2019
Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept)
Foto: frezia68

Odpozeraný z YT a tento jednoduchý koláč pridávam pre deti, ktoré to hravo zvládnu. Lebo pečenie je hrou :-)

5
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 téglik (150 g)
1 a 1/2 téglika
3 tégliky
1 téglik
1 a 1/2 bal.
3 ks
podľa potreby (aké máte)




Postup

  1. 1

    Základom koláča je, že všetko má mať izbovú teplotu, aj vajíčka, jogurt. Budeme potrebovať:

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ešte chýba olej a ovocie. Ja som robila bezlepkový a polohrubú múku som mala len kukuričnú, tak som dala 2 tégliky a pridala hladkú Promix. Ale na YT robili z polohrubej pšeničnej. Takže do misky dám jogurt, téglik umyjem, vyutieram a to bude naša mierka.

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A pridávam preosiatu múku a postupne všetko. Ja som dala cukor trstinový len 1 téglik, lebo cukor všade uberám. Prášok do pečiva zmiešam s múkou, vajíčka som trocha vyšľahala v hrnčeku a všetko pomaly vymiešala na hladkú hmotu.

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som mala doma len hrozno a banány, na YT robili so slivkami. Po vymiešaní cesta (ručne, nie mixér) sa mi vybil mobil, tak hustotu cesta som nefotila, ale veď to deti zvládnu. A vybrala som hrozno a hrozienka. Rúru vyhrejem na 180 °C ešte pred miešaním cesta.

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrozna som mala málo, tak polovicu koláča som doplnila hrozienkami. Ale čerstvé ovocie je určite lepšie. Cesto vylejem na plech s papierom na pečenie a tu je finále.

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som na plechu o rozmere 20x30 cm, na 180 °C asi 10 min a potom som stíšila na 170 °C a dopekala ešte asi 30 min. Špajľou sa môže vyskúšať, ak je suchá, tak je koláč hotový. Deti, pečte a prekvapte rodinu, lebo pečenie je hrou :-). Koláč je rýchly a jednoduchý. Krájala som ešte teplý a to sa nemá. Treba ho nechať vychladnúť a potom sú kúsky koláča úhľadnejšie.

    Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Ráda dělám jogurtový koláč s ovocem. Pro začátečníka je dobré vzpomenout velikost použitého jogurtového téglika. Alespoň já jsem velikost v recepte nezachopila. Přeji hezkou neděli!
frezia68
Viem,viem,.....je tu veľa krásnych koláčov,ale ten je taký jednoduchý,že zvládnu aj deti a aj tie ľavo ruké.Veď raz každý začína s pečením :-) a úspech poteší. Ďakujem za komentáre,myslela som,že každý obíde a nedivila by som sa.
izabella929
@frezia68 , som sa tu včera motala, videla som tvoj koláč a zabudla som sa tu pristaviť..jednoduché a chutné koláče stále prídu vhod..šikovná si, páči sa mi koláčik.-)
frezia68
@Izka : Vieš,Izka,ten koláč je taký jednoduchý a rýchli,že ani nemáš dôvod sa pristaviť,pridala som ozaj pre začiatočníkov :-).A Ty pečieš také krásne zákusky,že by so mohla súťažiť v MasterChef a iste by si vyhrala :-).