Bezlepková ovocná bublanina
Bezlepková ovocná bublanina

Bezlepková bublanina s ovocím

novalim - fotkanovalim, 13. septembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepková bublanina s ovocím
Foto: novalim

Máte chuť na bublaninu? Prečo nie? Bezlepková bublanina sa dá jesť po celý rok. V každej sezóne, pretože buď máme po ruke čerstvé ovocie Zobraziť celý popisMáte chuť na bublaninu? Prečo nie? Bezlepková bublanina sa dá jesť po celý rok. V každej sezóne, pretože buď máme po ruke čerstvé ovocie alebo využijeme mrazené či zavárané. Bezlepkovú verziu bublaniny pripravíte jednoducho s našou zmesou Promix PK (alebo PK špeciál), ktorá je ideálna na pečenie nadýchaných koláčov, korpusov alebo piškót.

40 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 bal.
1 bal.
6 ks
50 ml
150 ml (alebo vlažná voda)
500 g (alebo iné ovocie)
Na vymastenie a vysypanie plechu:
 (alebo tuk)




Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej mise si mixérom vyšľaháme žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom do hustejšej peny.

  2. 2

    Potom postupne prilievame olej a mlieko a opäť prešľaháme. V druhej mise ušľaháme z bielkov sneh a jemne ho zapracujeme gumenou varechou do žĺtkovej peny.

  3. 3

    Nakoniec postupne pridávame preosiatu múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a znovu všetko spolu premiešame gumenou varechou. Miešame jemne krúživými pohybmi až na dno misy, aby sme do cesta nahnali čo najviac vzduchu. Bublanina tak bude viac nadýchaná.

  4. 4

    Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu alebo zapekacej misy s rozmermi približne 25×30 cm.

  5. 5

    Jahody umyjeme, osušíme a obalíme v múke, aby neklesli na dno koláča. Ak používame mrazené ovocie, necháme ho rozmraziť a odkvapkať na sitku, aby sme ho zbavili prebytočnej šťavy. Poukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  6. 6

    Pečieme pri 170 °C približne 40 minút. Pomocou špajle, ktorú zapichneme do koláča, zistíme, či je už dobre upečený. Bublaninu necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu