Bezlepková bublanina s ovocím
Foto: novalim
Máte chuť na bublaninu? Prečo nie? Bezlepková bublanina sa dá jesť po celý rok. V každej sezóne, pretože buď máme po ruke čerstvé ovocie Zobraziť celý popisMáte chuť na bublaninu? Prečo nie? Bezlepková bublanina sa dá jesť po celý rok. V každej sezóne, pretože buď máme po ruke čerstvé ovocie alebo využijeme mrazené či zavárané. Bezlepkovú verziu bublaniny pripravíte jednoducho s našou zmesou Promix PK (alebo PK špeciál), ktorá je ideálna na pečenie nadýchaných koláčov, korpusov alebo piškót.
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
6 ks |
|
50 ml |
|
150 ml (alebo vlažná voda) |
|
500 g (alebo iné ovocie) |
|
Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
(alebo tuk) |
|
|
Postup
-
1
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej mise si mixérom vyšľaháme žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom do hustejšej peny.
- 2
Potom postupne prilievame olej a mlieko a opäť prešľaháme. V druhej mise ušľaháme z bielkov sneh a jemne ho zapracujeme gumenou varechou do žĺtkovej peny.
- 3
Nakoniec postupne pridávame preosiatu múku Promix PK alebo PK špeciál s kypriacim práškom a znovu všetko spolu premiešame gumenou varechou. Miešame jemne krúživými pohybmi až na dno misy, aby sme do cesta nahnali čo najviac vzduchu. Bublanina tak bude viac nadýchaná.
- 4
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu alebo zapekacej misy s rozmermi približne 25×30 cm.
- 5
Jahody umyjeme, osušíme a obalíme v múke, aby neklesli na dno koláča. Ak používame mrazené ovocie, necháme ho rozmraziť a odkvapkať na sitku, aby sme ho zbavili prebytočnej šťavy. Poukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 6
Pečieme pri 170 °C približne 40 minút. Pomocou špajle, ktorú zapichneme do koláča, zistíme, či je už dobre upečený. Bublaninu necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež ovocná bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu