Sladké pokušenie

alexandra11 - bez fotkyalexandra11, 12. septembra 2019 21:48
Ďalšie recepty »

Piekla som na malom plechu. Pre klasický veľký plech treba zdvojnásobiť dávku.

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
10 PL vlažná
100 g pomleté
200 g
1 bal.
Plnka:
800 ml
200 g
5 ks
2 bal.
250 g
100 g
1 bal.
250 ml
100 ml
250 ml
250 g
 (na posypanie)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustý puding. Kým chladné, urobíme si korpus.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme vodu. V miske zmiešame orechy, múku a kypriaci prášok, všetko to pridáme do snehu a zamiešame. Pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Vyšľaháme maslo a postupne pridávame vychladnutý puding. Keď je krém hotový, polovicu odoberieme a zamiešame do nej rozpustenú čokoládu.

  4. 4

    Uvaríme si kávu. Do vychladnutej pridáme rum (nemusíme). Mascarpone a šľahačku si ručne metličkou vymiešame do polotuha.

  5. 5

    Na orechový plát nanesieme svetlý krému, poukladáme Bebe keksy namočené v káve, navrstvíme čokokrém, šľahačkovu zmes a vrch poprášime kakaom.

  6. 6

    Necháme stuhnúť v chladničke a môžme podávať.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist