Čokoládový koláč s vôňou kávy fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
1/2 hrnčeka (1 hrnček = 200 ml) |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
|
|
Dokončenie: | |
1/2 hrnčeka (uvarená, vychladnutá) |
|
(alebo iný) na potretie korpusu |
|
200 g |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto.
-
2
Suroviny na dokončenie.
-
3
Vajíčka, cukor vymiešame do penista, postupne po častiach nie naraz pridávame olej, Granko, múku zmiešanú s práškom do pečiva zľahka primiešame. Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
-
4
Po upečení necháme korpus vychladnúť. Uvaríme si kávu, vychladnutou polejeme pomocou lyžice korpus, hneď potrieme lekvárom.
-
5
Pripravíme čokoládovu polevu. Čokoládu na varenie polámeme na menšie kúsky, horúcou smotanou zalejeme, miešame pokiaľ sa nerozpustí. Nanesieme polevu, rovnomerne rozotrieme a koláč vložíme do chladničky aspoň stuhnúť 1-2 hodiny. Hotový koláč pokrájame podľa seba na rezy, kocky, trojuholníky, dobrú chuť.
Dopoledne jsem si zavraždila aplikaci, teď mám novou - jinou. A jsem div živá, musím si na to zvyknout. Ale hlavně že se dostanu na síť, hurá!
To sa teším, že neprídem o naozajstnú, degustátorku.Krasny dník a ďakujem za úprimne slová.
Ďakujem naozaj chuť čokolády a kávy.
Ďakujem, Izka.