Kakaovo-makové rezy s krupicovým krémom fotorecept
Foto: izabella929
Zákusok som inovovala.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto kakaové (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL holandské |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto makové: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
2 PL celý |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
800 ml |
|
8 PL |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Čokoládová poleva na vrch: | |
200 g |
|
2 kocky |
|
Zdobenie: | |
150 g (33%) |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 min. Zatiaľ som pripravila si cesto na druhý kakaový a potom aj tretí makový korpus. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu s kašou ponorila do studenej vody a nechala vychladiť. Zatiaľ som si maslo s cukrom vymiešala do peny.
-
5
Po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a dobre premiešala, napokon som pridala hruškovicu.
-
6
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.
-
7
Keď krém stuhol, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý kakaový korpus, natrela som ho horúcim cviklovým lekvárom a na lekvár som natrela polovicu krému.
-
8
Na krém som položila makový korpus, natrela som ho marhuľovým lekvárom a potom druhou polovicou krému.
-
9
Na krém som položila druhý kakaový korpus a koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť, až potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, vrchný korpus som poliala čokoládou a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
-
10
Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Zdobila som šľahačkou, ale nie je to nutné, zákusok je aj bez nej výborný. Prajem vám dobrú chuť.
V sobotu - nedeľu máme rodinnú "sešlosť", tak upečiem presne podľa Teba a určite každý bude pýtať recept. Vďaka, za výborný recept a super grif pre moje ďalšie pečenie - na to, aby sa netopila plnka.
Inač všetky Tvoje recepty sú stále skvelé, krásne, výborné a bezkonkurenčné.
Pokiaľ sa týka písania komentárov k Tvojím receptom, tak to by som musela písať stále to isté, čo som napísala ako poslednú vetu v predchádzajúcom komentári.