prazdny

Pečené kuracie stehná so zemiakmi

Kuracie mäso

Kuracie stehná s chrumkavou kožou a napoly rozrezanými zemiakmi.

prazdny

Sypaný tvarohový koláč

Koláče

Cesto - v miske zmiešame 1 hrnček kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky a prášok do...

prazdny

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke

Bravčové mäso

Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

prazdny

Bravčová panenka v slaninke s cibuľovou omáčkou

Bravčové mäso

Jemná šťavnatá bravčová panenka pečená v slaninovom kabátiku podávaná s omáčkou z karamelizovanej cibuľky. Výborná mňamka...

prazdny

Židovský závin bezlepkový

Koláče

Pozerala som v TV Dámsky klub a tam prezentovali židovský závin, ktorý sa mi páčil...

prazdny

Chutný šťavnatý pulled pork burger

Bravčové mäso

Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...

prazdny

Zapečené špagety s enciánom

Cestoviny

Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.

prazdny

Hlivová polievka

Bezmäsité jedlá

V hrnci speníme na oleji nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú hlivu, môžeme pridať aj sušené...

prazdny

Black Irish Forest Gateau (višňová torta)

Torty

Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva...

prazdny

Tofu rezeň v sezamovej strúhanke

Bezmäsité jedlá

Chutné a rýchle jedlo z naturálneho Tofu skvele chutí so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové je...

prazdny

Najlepšia brownie torta

Koláče

Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník a o chuti radšej ani nehovorím :)

prazdny

Veľmi chutná fazuľová polievka so zelerom

Bezmäsité jedlá

Toto musíte ochutnať, tie chute sa tam našli doslova :) K tomuto receptu som prišla náhodou,...

prazdny

Medovníčky podľa For You

Dezerty

S pesničkou sa varí a pečie lepšie. V tomto videu vám to dokážu piati hudobníci s...

prazdny

Veľmi rýchla čokoládová roláda

Dezerty

Je veľmi rýchla a chutná.

prazdny

Rýchla karamelová torta

Torty

Je veľmi rýchla a jednoduchá...

prazdny

Zapečená krupica so slaninou

Hlavné jedlá

Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....

prazdny

Kapustníky

Koláče

K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme...

prazdny

Pečené Tofu s červenou kapustou

Bezmäsité jedlá

Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...

prazdny

Marcipánová štóla na plechu

Koláče

Takáto štóla je jedna báseň. Z dvojnásobnej dávky jej môžete napiecť za plech, nakrájať na rezy alebo štvorce....

prazdny

Bezlepkové perníčky

Dezerty

Pre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej...

prazdny

Šošovicová polievka s Tofu

Bezmäsité jedlá

Vianočná šošovicová polievka. Ak hľadáte alternatívu ku kapustnici, túto si zamilujete na prvé ochutnanie!

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Hubový nákyp s Tofu

Bezmäsité jedlá

Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...

prazdny

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

prazdny

Kefírové rožky

Koláče

Vynikajúce mäkučké kefírové rožky plnené tvarohom, dnes upečené.

prazdny

Trvanlivé slané makové paličky

Slané chuťovky

Drobného slaného pečiva nikdy nie je dosť a preto je dobre mať v rezerve hneď niekoľko receptov....

prazdny

Tekvicová roláda

Dezerty

Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.

prazdny

Granadír s bryndzou

Cestoviny

Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete...