Krtkova torta jahodová fotorecept
Foto: olinecka
Poteší svojou chuťou malých aj veľkých. Ovocie sa môže obmieňať podľa sezóny alebo toho, čo máme doma.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
125 g |
|
1-2 PL |
|
125 g zmäknuté |
|
0,5 dl vlažné |
|
150 g |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml (33-40 %) |
|
250 g |
|
1 bal. (alebo vanilková esencia) |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Zmäknuté maslo so zbytkom cukru vyšľaháme do hladka. Do maslovej hmoty vmiešame postupne po jednom žĺtku, vlažné mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Na tri razy pridáme do cesta tuhý sneh z bielkov, ktorý vmiešame varechou.
-
2
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus nožom po celom obvode asi 1 cm od okraja nakrojíme a stred vyberieme cesto, ktoré rozdrobíme. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pripravíme suroviny na plnku.
-
4
Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh a došľaháme do tuha. Stred korpusu vyplníme jahodami.
-
5
Nanesieme plnku a vrch torty posypeme rozdrobeným korpusom do tvaru kopčeka. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Ďakujem za príjemný komentár vždy poteší. Som rada, že sa recept páči.
Som rada že si nahliadla na recept a že sa páči. Ďakujem Tvoj čas prečítať. Dečky.... To som si doniesla z Nemecka keď sme boli pri dcére. Príjemný víkend.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči @haji tebe tiež ďakujem za príjemný komentár, prajem pekný deň. @terinka55 , ďakujem za milý komentik pozdravujem