Krtkova torta jahodová fotorecept
Poteší svojou chuťou malých aj veľkých. Ovocie sa môže obmieňať podľa sezóny alebo toho, čo máme doma.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
125 g |
|
1-2 PL |
|
125 g zmäknuté |
|
0,5 dl vlažné |
|
150 g |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml (33-40 %) |
|
250 g |
|
1 bal. (alebo vanilková esencia) |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Zmäknuté maslo so zbytkom cukru vyšľaháme do hladka. Do maslovej hmoty vmiešame postupne po jednom žĺtku, vlažné mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Na tri razy pridáme do cesta tuhý sneh z bielkov, ktorý vmiešame varechou.
-
2
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť. Korpus nožom po celom obvode asi 1 cm od okraja nakrojíme a stred vyberieme cesto, ktoré rozdrobíme. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a pripravíme suroviny na plnku.
-
4
Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh a došľaháme do tuha. Stred korpusu vyplníme jahodami.
-
5
Nanesieme plnku a vrch torty posypeme rozdrobeným korpusom do tvaru kopčeka. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Tiež jahodová torta:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem za príjemný komentár vždy poteší. Som rada, že sa recept páči.
Som rada že si nahliadla na recept a že sa páči. Ďakujem Tvoj čas prečítať. Dečky.... To som si doniesla z Nemecka keď sme boli pri dcére. Príjemný víkend.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči @haji tebe tiež ďakujem za príjemný komentár, prajem pekný deň. @terinka55 , ďakujem za milý komentik pozdravujem