Snehová torta
Snehová torta

Pavlovovej torta

Razija Kudlicska Trnačević
cukrárka, 18. júna 2022
Pavlovovej torta
Foto: Jana Stárková, Varecha.sk

Pripravte si lahodnú Pavlovovej tortu, ktorú na krst mesačníka Varecha upiekla krstná mama, cukrárka Razija Kudlicska Trnačević.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
100 minút
na 140/110 °C

Suroviny

4 ks
250 g mletý
 štipka
 pár kvapiek
Krém:
200 ml (33 %)
1 ks
500 g
80 g mletý
Na ozdobenie:
300 g




Postup

  1. 1

    Bielky so štipkou soli šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach a postupne prisypávame trstinový cukor. Ak sme už použili všetok cukor, šľaháme na najvyšších otáčkach ešte 15 minút. Ku koncu šľahania pridáme pár kvapiek čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy.

  2. 2

    Rúru vyhrejeme na 140 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme bielkovú hmotu do tvaru dvoch rovnako veľkých kruhov alebo srdiečok a pečieme asi 50 minút. Potom teplotu znížime na 110 °C a v pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 50 minút.

  3. 3

    Na krém vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou na šľahanie. Pridáme dreň, ktorú sme vyškrabali z rozrezaného vanilkového struku, cukor a premiešame.

  4. 4

    Krém nanesieme na vychladnutý upečený korpus a prikryjeme druhým korpusom. Navrch torty nanesieme zvyšný krém a bohato ho ozdobíme ovocím.

  5. 5

    TIP: Vyškrabaný vanilkový struk môžeme vložiť do dózy s cukrom, krásne ho prevonia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia