Pavlovovej torta
cukrárka, 18. júna 2022
Foto: Jana Stárková, Varecha.sk
Pripravte si lahodnú Pavlovovej tortu, ktorú na krst mesačníka Varecha upiekla krstná mama, cukrárka Razija Kudlicska Trnačević.
porcií
príprava
na 140/110 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g mletý |
|
štipka |
|
pár kvapiek |
|
Krém: | |
200 ml (33 %) |
|
1 ks |
|
500 g |
|
80 g mletý |
|
Na ozdobenie: | |
300 g |
|
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach a postupne prisypávame trstinový cukor. Ak sme už použili všetok cukor, šľaháme na najvyšších otáčkach ešte 15 minút. Ku koncu šľahania pridáme pár kvapiek čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy.
- 2
Rúru vyhrejeme na 140 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme bielkovú hmotu do tvaru dvoch rovnako veľkých kruhov alebo srdiečok a pečieme asi 50 minút. Potom teplotu znížime na 110 °C a v pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 50 minút.
- 3
Na krém vyšľaháme mascarpone spolu so smotanou na šľahanie. Pridáme dreň, ktorú sme vyškrabali z rozrezaného vanilkového struku, cukor a premiešame.
- 4
Krém nanesieme na vychladnutý upečený korpus a prikryjeme druhým korpusom. Navrch torty nanesieme zvyšný krém a bohato ho ozdobíme ovocím.
- 5
TIP: Vyškrabaný vanilkový struk môžeme vložiť do dózy s cukrom, krásne ho prevonia.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu