Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím
mesačník Varecha, 18. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
1 bal. |
|
160 g |
|
1 PL nastrúhaná |
|
40 g lúpané, nastrúhané |
|
200 g |
|
4 PL |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
300 g |
|
40 ml |
|
150 g |
|
Na dokončenie: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame citrónovú kôru, mandle, preosiatu múku a nakoniec olej.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
- 3
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme maslo, rum a všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém.
- 4
Korpus rozrežeme na 4 rovnaké diely. Korpusy potrieme džemom a zlepíme krémom (troška krému si odložíme na záverečné potretie torty). Tortu dáme do chladničky na 4 hodiny stuhnúť. Potom ju celú potrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme očisteným ovocím a lístkami ruží.
Tiež vanilková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu