Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím
mesačník Varecha, 18. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 160 g |
|
| 1 PL nastrúhaná |
|
| 40 g lúpané, nastrúhané |
|
| 200 g |
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 400 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 300 g |
|
| 40 ml |
|
| 150 g |
|
| Na dokončenie: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame citrónovú kôru, mandle, preosiatu múku a nakoniec olej.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
- 3
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme maslo, rum a všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém.
- 4
Korpus rozrežeme na 4 rovnaké diely. Korpusy potrieme džemom a zlepíme krémom (troška krému si odložíme na záverečné potretie torty). Tortu dáme do chladničky na 4 hodiny stuhnúť. Potom ju celú potrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme očisteným ovocím a lístkami ruží.
Tiež vanilková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu