Pečená bravčová krkovička s lečom fotorecept
Foto: helena10
Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí problém...
Postup
-
1
Lečo dávam s trochou vody dusiť na mierny plameň. Občas premiešam a dolejem vodou podľa potreby.
- 2
Umytú krkovičku narežem na plátky, naklepem, osolím, okorením, natriem horčicou a posypem hladkou múkou.
- 3
Na horúcom oleji orestujem z oboch strán a odložím bokom na tanier.
- 4
V oleji opražím nakrájanú cibuľu, pridám mletú papriku, podlejem vodou. Nechám zovrieť. Potom naukladám do toho plátky mäsa, dochutím korením, soľou, vegetou, sójovou omáčkou.
- 5
Vložím prikryté do rúry a dusím do polomäkka. Pridám udusené lečo. Párkrát plátky obrátim a podľa potreby dolejem vodu.
- 6
Kontrolujem a keď je mäso mäkké, ochutnám, dochutím.
- 7
Prílohou bola zemiaková kaša a hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu