Čokoládovo-banánová pena fotorecept
Foto: petullka
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr roztopíme čokoládu, aby nebola horúca.
-
2
Banány rozmixujeme na kašu. Vhodnejšie sú zrelé, sladké banány a hmotnosť dužiny by mala byť asi 320 g, to sú 2 veľké alebo 3 stredne veľké banány.
-
3
Smotanu vyšľaháme do tuha. Prilejeme polovicu čokolády (nesmie byť horúca, ani studená!) a premixujeme, primiešame zvyšnú čokoládu a zase premiešame.
-
4
Pridáme um a len krátko premiešame. A nakoniec pridáme banánové pyré a zase krátko premiešame.
-
5
Hotová pena bude redšia ale v chladničke pekne stuhne. Dáme ju do pohárov a chladíme aspoň 2 hodiny.
-
6
Teraz som zdobila práškovou šľahačkou, ale zvyčajne to robím s karamelovou šľahačkou alebo s mascarpone s arašídovým maslom či pistáciami.
to moze byt jedine rum:)
Odjakživa sme tu mali Tuzemský rum, no od roku 2004 sa začali na poličkách obchodov objavovať fľaše s Umom. R – Tuzemským, alebo R-40. Obsah fľaše ostal ten istý, no názov sa na základe nariadení z EÚ musel zmeniť. Rum by mohol byť rumom, ak by sa vyrábal z cukrovej trstiny. Keďže jej dovoz je pre výrobcov u nás drahý, vyrábajú svoje produkty z cukrovej trstiny, obilia, alebo zemiakov doplnené rumovými esenciami. Výsledkom je nápoj s chuťou, ktorá je známa nám, Čechom a možno ešte Rakúšanom (ako Stroh). Obsah alkoholu tohto nápoja je niekde okolo 40%, minimálna hodnota daná legislatívou je 37,5%.
Skopírované zo stránky hashtag.zoznam.sk