Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládovo-banánová pena fotorecept

petullka - fotkapetullka, 23. júna 2022
Čokoládovo-banánová pena (fotorecept)
Foto: petullka
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2-3 ks
200 ml (min. 33 %)
100 g (min. 70 %)
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr roztopíme čokoládu, aby nebola horúca.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Banány rozmixujeme na kašu. Vhodnejšie sú zrelé, sladké banány a hmotnosť dužiny by mala byť asi 320 g, to sú 2 veľké alebo 3 stredne veľké banány.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu vyšľaháme do tuha. Prilejeme polovicu čokolády (nesmie byť horúca, ani studená!) a premixujeme, primiešame zvyšnú čokoládu a zase premiešame.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme um a len krátko premiešame. A nakoniec pridáme banánové pyré a zase krátko premiešame.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová pena bude redšia ale v chladničke pekne stuhne. Dáme ju do pohárov a chladíme aspoň 2 hodiny.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz som zdobila práškovou šľahačkou, ale zvyčajne to robím s karamelovou šľahačkou alebo s mascarpone s arašídovým maslom či pistáciami.

    Čokoládovo-banánová pena (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Hmm, pěkný letní receptík, fotogenický. Vidím na fotu v bodě 6, že poháry jsou trojbarevné, i ty vypadají moc dobře.
petullka
@rujet (27.6.2022 09:50)
Odjakživa sme tu mali Tuzemský rum, no od roku 2004 sa začali na poličkách obchodov objavovať fľaše s Umom. R – Tuzemským, alebo R-40. Obsah fľaše ostal ten istý, no názov sa na základe nariadení z EÚ musel zmeniť. Rum by mohol byť rumom, ak by sa vyrábal z cukrovej trstiny. Keďže jej dovoz je pre výrobcov u nás drahý, vyrábajú svoje produkty z cukrovej trstiny, obilia, alebo zemiakov doplnené rumovými esenciami. Výsledkom je nápoj s chuťou, ktorá je známa nám, Čechom a možno ešte Rakúšanom (ako Stroh). Obsah alkoholu tohto nápoja je niekde okolo 40%, minimálna hodnota daná legislatívou je 37,5%.
Skopírované zo stránky hashtag.zoznam.sk