Čokoládovo–banánová Pavlovova torta
pezinská koláčikovňa Marlotka, 20. júna 2022
Foto: kavickari.sk
Jeden z najpopulárnejších koláčikov súčasnosti – Pavlovova torta, tentoraz v čokoládovej verzii s banánmi. Dezert bez múky je vhodný aj pre tých, ktorí Zobraziť celý popisJeden z najpopulárnejších koláčikov súčasnosti – Pavlovova torta, tentoraz v čokoládovej verzii s banánmi. Dezert bez múky je vhodný aj pre tých, ktorí si klasické zákusky nemôžu dopriať.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Deň vopred pripravíme základ na krém. Smotanu s nalámanou čokoládou zohrejeme vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a vznikne hladká zmes, ktorú odložíme do chladničky.
- 2
Predhrejeme rúru na 180 °C. Dáme šľahať bielky. Keď sú bielky napenené, začneme po lyžiciach postupne pridávať cukor. Bielky šľaháme, až kým nie je sneh pevný a lesklý. Sneh poprášime kakaom, pridáme balzamikový ocot a nastrúhanú čokoládu a sneh zľahka premiešame.
- 3
Sneh nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru dvoch kruhov s priemerom asi 23 cm. V rúre znížime teplotu na 150 °C a dáme piecť na 1 hodinu a 15 minút. Po vytiahnutí by mal byť korpus chrumkavý na povrchu a vláčny vo vnútri.
- 4
Kým korpus vychladne, vyšľaháme čokoládovú smotanu dotuha. Na prvý korpus navrstvíme polovicu čokoládovej šľahačky a kolieska banánov, priklopíme druhým korpusom a postup zopakujeme.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu