Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím
Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo
hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta,
môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Krehké cesto: | |
300 g (+ na pomúčenie dosky) |
|
90 g |
|
90 g |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Pudingová náplň: | |
1 bal. |
|
0,5 l |
|
2 PL |
|
Na dokončenie: | |
(čučoriedky, maliny, ríbezle alebo černice) |
|
2 plátky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.
- 2
Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek.
- 3
Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek.
- 4
Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.
Tiež košíčky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu