Bezlepkové košíčky
Bezlepkové košíčky

Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím

novalim - fotkanovalim, 21. júna 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím
Foto: novalim

Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta, môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.
Zdroj: www.novalim.sk

15 - 20 ks
porcií
60 minút
príprava
15 + chladenie minút
na 175 °C

Suroviny

Krehké cesto:
300 g (+ na pomúčenie dosky)
90 g
90 g
2 ks
1/2 ČL
1 bal.
štipka
Pudingová náplň:
1 bal.
0,5 l
2 PL
Na dokončenie:
 (čučoriedky, maliny, ríbezle alebo černice)
2 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.

  2. 2

    Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek.

  3. 3

    Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek.

  4. 4

    Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha