Maková roláda bez múky
cukrárka, 19. júna 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Upečte si jednoduchú bezlepkovú roládu plnú maku a ovocia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
8 ks |
|
120 g |
|
120 g mletý |
|
Plnka: | |
100 g |
|
150 g mletý |
|
100 g |
|
150 g mrazené |
|
30 g |
|
z 1/2 citróna |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 °C. V mise vyšľaháme dopenista žĺtky s cukrom. Pridáme mletý mak a dôkladne premiešame.
- 2
V druhej nádobe vyšľaháme bielky na pevný sneh a pomaly ho zapracujeme do makovej hmoty. Cesto vylejeme na plech, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 7 minút. Z teplej rolády stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekla. Na teplú roládu položíme nový papier na pečenie a opatrne ju zrolujeme.
- 3
Lesné ovocie zasypeme trochou cukru, pokvapkáme citrónovou šťavou a na miernom ohni chvíľu povaríme.
- 4
Mäkké maslo poriadne vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme mletý mak, premiešame.
- 5
Roládu rozrolujeme, natrieme krémom a rovnomerne naň rozložíme lesné ovocie. Dôkladne zarolujeme a na 15 minút odložíme do chladničky.
- 6
Na polevu vložíme do misky nasekanú bielu čokoládu a zalejeme horúcou smotanou, pozor, nesmie vrieť. Necháme 5 minút postáť, potom čokoládu so smotanou dohladka vymiešame a nalejeme na roládu. Ozdobíme čerstvým ovocím a jedlými kvetmi podľa fantázie.
- 7
Túto skvelú roládu pre vás upiekla cukrárka Razija Kudlicska Trnačević. Prečítajte si jej príbeh o tom, ako sa zamilovala do pečenia.
Tiež maková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu