Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím fotorecept
mesačník Varecha, 25. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpusy: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
350 g |
|
1/2 bal. |
|
120 ml (33 %) |
|
250 ml |
|
Krém: | |
350 ml (33 %) |
|
300 g |
|
60 g |
|
2 bal. |
|
Okrem toho: | |
500 g (jahody, čučoriedky) |
|
300 g (+ na stužku) |
|
150 g |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Korpusy: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Vo veľkej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, po jednom pridávame žĺtky, vždy dôkladne zapracujeme. Vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu, múku preosiatu s práškom do pečiva, smotanu, vodu a všetko dobre vyšľaháme. V inej mise vyšľaháme zo 4 bielkov pevný sneh. Nakoniec ho zľahka vmiešame do cesta. Dve tortové formy, jednu väčšiu s priemerom 22 cm a jednu menšiu s priemerom 15 cm, vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rozdelíme do nich pripravené cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
-
2
Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
-
3
Krém: Smotanu, bielu čokoládu a maslo povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. Stužovače šľahačky pripravíme podľa návodu na obale. Potom ich vmiešame vychladnutej čokoládovej hmoty a vyšľaháme na jemný krém.
- 4
Ovocie umyjeme a osušíme. Časť jahôd pokrájame na menšie kúsky. Spodné diely korpusov natrieme krémom a poukladáme na ne ovocie. Navrch dáme vrchné časti korpusov a celé zľahka potrieme zvyšným krémom.
- 5
Ružový marcipán rozvaľkáme na okrúhly plát. Potiahneme ním väčší diel torty a zvlníme okraje.
- 6
Svetloružový marcipán vyvaľkáme na menší plát a ostrôžkou zvýrazníme kruh. Položíme ho na prvý marcipánový plát.
- 7
Bielu marcipánovú hmotu vyvaľkáme a ostrôžkou vyrežeme dva menšie kruhy. Ozdobíme cukrárskou pečiatkou.
- 8
Jeden kruh položíme na vrch väčšej torty. Druhým potiahneme menšie poschodie torty a položíme navrch. Na poschodie môžeme pridať ešte stužku z ružového marcipánu, ktorá pekne prekryje spoj tortových poschodí. Tortu ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť.
- 4
Poslední svadobné torty pre časopis Varecha jsou něco jako Popelky. Tady je plno receptů na torty od amatérek/amatérů, které jsou o level výš. Pardon, přijde mi to šité horkou jehlou.
Absolútny súhlas. Sú tu torty o mnoho stupňov lepšie, krajšie a celkovo na neporovnateľne vyššej úrovni.