Ovocná torta
Ovocná torta

Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím fotorecept

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. júna 2022
Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept)
Foto: Kulinární studio MAFRA
20
porcií
160 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpusy:
3 ks
1 ks
250 g
120 g
120 g
350 g
1/2 bal.
120 ml (33 %)
250 ml
Krém:
350 ml (33 %)
300 g
60 g
2 bal.
Okrem toho:
500 g (jahody, čučoriedky)
300 g (+ na stužku)
150 g
300 g




Postup

  1. 1

    Korpusy: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Vo veľkej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, po jednom pridávame žĺtky, vždy dôkladne zapracujeme. Vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu, múku preosiatu s práškom do pečiva, smotanu, vodu a všetko dobre vyšľaháme. V inej mise vyšľaháme zo 4 bielkov pevný sneh. Nakoniec ho zľahka vmiešame do cesta. Dve tortové formy, jednu väčšiu s priemerom 22 cm a jednu menšiu s priemerom 15 cm, vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rozdelíme do nich pripravené cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém: Smotanu, bielu čokoládu a maslo povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. Stužovače šľahačky pripravíme podľa návodu na obale. Potom ich vmiešame vychladnutej čokoládovej hmoty a vyšľaháme na jemný krém.

  4. 4

    Ovocie umyjeme a osušíme. Časť jahôd pokrájame na menšie kúsky. Spodné diely korpusov natrieme krémom a poukladáme na ne ovocie. Navrch dáme vrchné časti korpusov a celé zľahka potrieme zvyšným krémom.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ružový marcipán rozvaľkáme na okrúhly plát. Potiahneme ním väčší diel torty a zvlníme okraje.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Svetloružový marcipán vyvaľkáme na menší plát a ostrôžkou zvýrazníme kruh. Položíme ho na prvý marcipánový plát.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bielu marcipánovú hmotu vyvaľkáme a ostrôžkou vyrežeme dva menšie kruhy. Ozdobíme cukrárskou pečiatkou.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jeden kruh položíme na vrch väčšej torty. Druhým potiahneme menšie poschodie torty a položíme navrch. Na poschodie môžeme pridať ešte stužku z ružového marcipánu, ktorá pekne prekryje spoj tortových poschodí. Tortu ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť.

    Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Udivuje mě 20 porcí ze 3 vajec a 1 bílku.... Torta to je, ale svadobná? Potahovky víc než těla torty. Spíš kúzelnická torta hmm
Poslední svadobné torty pre časopis Varecha jsou něco jako Popelky. Tady je plno receptů na torty od amatérek/amatérů, které jsou o level výš. Pardon, přijde mi to šité horkou jehlou.
olinecka
Wau paráda, tortička nádherná. Niet čo dodať perfektne prevedenie skvelý výsledok.
farbuska
@haji (25.6.2022 13:45)

Absolútny súhlas. Sú tu torty o mnoho stupňov lepšie, krajšie a celkovo na neporovnateľne vyššej úrovni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia