Čokoládové tartaletky
Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Miriam Kalisová
moderátorka a foodblogerka, 26. júna 2022
Čokoládové tartaletky
Foto: Foto: Archív Miriam Kalisovej

Efektný dezert, ktorý patrí u moderátorky Mirky Kalisovej doma medzi najobľúbenejšie. „Hotové kvalitné tartaletky dnes viete ľahko zohnať a môžete ich tak mať Zobraziť celý popisEfektný dezert, ktorý patrí u moderátorky Mirky Kalisovej doma medzi najobľúbenejšie. „Hotové kvalitné tartaletky dnes viete ľahko zohnať a môžete ich tak mať stále poruke. Ja mám doma vždy aspoň dve balenia. Môžete si ich vyrobiť aj z lineckého cesta, upečené skladovať v uzatvárateľnej nádobe a použiť podľa potreby. Najdôležitejšie sú však náplne, tie dodávajú tartaletkám ten správny šmrnc. Moje najobľúbenejšie sú pripravené z karamelu a bielej čokolády,“ hovorí Miriam Kalisová o svojom recepte.

16
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

16 ks hotové
Ganáž z karamelovej čokolády:
50 ml (33 %)
100 g
1 ČL
Ganáž z bielej čokolády:
50 ml (33 %)
100 g
1 ČL
Na ozdobenie:
 (alebo jahody)
3 PL




Postup

  1. 1

    Ganáž z karamelovej čokolády: Smotanu zohrejeme tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky, nie viac. Zalejeme ňou nalámanú karamelovú čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme polovicu tartaletiek.

  2. 2

    Ganáž z bielej čokolády: V druhom hrnci rovnako zohrejeme smotanu tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky. Zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme druhú polovicu tartaletiek.

  3. 3

    Všetky naplnené tartaletky ozdobíme mrazom sušenými malinami alebo jahodami, nasucho opraženými nasekanými orieškami a dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Prečítajte si rozhovor s Miriam Kalisovou, v ktorom prezradila, ktorý jej recept spôsobil na sociálnych sieťach doslova ošiaľ, ako začala nakrúcať svoje videá, ale aj to, čo robí, keď jej povinnosti doslova padajú na hlavu.

Diskusia k receptu

jany1976
Jaj, to je fantázia Mirka, musím sa rýchlo napiť vody. Mňam.