Čokoládové tartaletky
moderátorka a foodblogerka, 26. júna 2022
Foto: Foto: Archív Miriam Kalisovej
Efektný dezert, ktorý patrí u moderátorky Mirky Kalisovej doma medzi najobľúbenejšie. „Hotové kvalitné tartaletky dnes viete ľahko zohnať a môžete ich tak mať Zobraziť celý popisEfektný dezert, ktorý patrí u moderátorky Mirky Kalisovej doma medzi najobľúbenejšie. „Hotové kvalitné tartaletky dnes viete ľahko zohnať a môžete ich tak mať stále poruke. Ja mám doma vždy aspoň dve balenia. Môžete si ich vyrobiť aj z lineckého cesta, upečené skladovať v uzatvárateľnej nádobe a použiť podľa potreby. Najdôležitejšie sú však náplne, tie dodávajú tartaletkám ten správny šmrnc. Moje najobľúbenejšie sú pripravené z karamelu a bielej čokolády,“ hovorí Miriam Kalisová o svojom recepte.
porcií
príprava
Suroviny
16 ks hotové |
|
Ganáž z karamelovej čokolády: | |
50 ml (33 %) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Ganáž z bielej čokolády: | |
50 ml (33 %) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
(alebo jahody) |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Ganáž z karamelovej čokolády: Smotanu zohrejeme tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky, nie viac. Zalejeme ňou nalámanú karamelovú čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme polovicu tartaletiek.
- 2
Ganáž z bielej čokolády: V druhom hrnci rovnako zohrejeme smotanu tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky. Zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme druhú polovicu tartaletiek.
- 3
Všetky naplnené tartaletky ozdobíme mrazom sušenými malinami alebo jahodami, nasucho opraženými nasekanými orieškami a dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Prečítajte si rozhovor s Miriam Kalisovou, v ktorom prezradila, ktorý jej recept spôsobil na sociálnych sieťach doslova ošiaľ, ako začala nakrúcať svoje videá, ale aj to, čo robí, keď jej povinnosti doslova padajú na hlavu.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu