Jahodová torta so šľahačkovo-tvarohovým krémom
Foto: helena10
Osviežujúca pochúťka aj pre náročných...
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
štipka |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Šľahačkovo-tvarohový krém: | |
250 ml (33 %) |
|
1 bal. (Smetafix) |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
250 g |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
podľa potreby (čerstvé) |
|
(na vymastenie formy) |
|
(na posypanie formy) |
|
(podľa vlastného vkusu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelím žĺtky od vielkov. Z bielkov, štipky soli a kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh, do ktorého krátko zašľahám po jednom žĺtky. Pridám polohrubú múku a vymiešam metličkou. Cesto rozotriem do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
- 2
Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za asi 12 – 13 minút. Korpus nechám vychladnúť.
- 3
Medzitým očistím a nakrájam jahody.
- 4
Následne spravím krém vyšľahaním smotany, práškového cukru a stužovača. Pridám jemný tvaroh a došľahám. Odložím do chladničky.
- 5
Vychladnutý korpus natriem domácim jahodovo-jablkovým džemom. Boky formy pred plnením zvnútra vyložím papierom na pečenie. Na džem poukladám nakrájané jahody, ničím nedochucované. Na jahody rozotriem krém a na noc odkladám do chladničky.
- 6
Ráno tortu ozdobujem podľa svojho vkusu. Ochutnávka dopadla výborne. Dobrú chuť prajem.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu