Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...
Celozrné penne s cuketou a tofu
Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri...
Baby ražniči
Tento recept som začala robiť fintu pre deti, lebo mali obdobie keď chceli papať iba parky...
Hrachová polievka s plackami
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som skombinovala toto:
Kastrólová krkovička
Jednoduché jedlo, ktoré poznám z detstva. Len postup je upravený podľa piatich elementov. Neľakajte...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Karamelové burizonové rezy
Vymastíme 2 plechy známe ako srnčie chrbty. Vo veľkej nádobe skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď získa...
Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...
Kukurica s makom od starkej Marky
Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...
Vyprážané kura bez vyprážania
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika
Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.
Koložvárska kapusta
V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.
Luckine bravčové stehienka
Je to chutný obed nenáročný na prípravu a zvládnu ho aj neskúsené gazdinky. Tento recept mám...
Srnčí chrbát
Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná....
Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....
Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa...
Mamina mliečna šošovicová polievočka
Nikdy by som si nebola pomyslela, že jej príprava bude taká jednoduchá!
Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...
Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Bravčové koleno marinované
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, ...
Domáca knedľa
Oblíbený proto , že se nedrolí jak knedlíky kupované z obchodu ! A kdy je vařím ?pokaždé...
Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.
Pikantné držky na paprike s údeným mäsom
držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15...
Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...
Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...
Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...
Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse
Moja kulajda
Túto polievku varievam často, hlavne v lete. Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...