Krémeše-celiatické fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 13. augusta 2010
Krémeše-celiatické (fotorecept)
Foto: elisticka

Keď som videla ako dcéra v tescu smutne pozerala po krémešoch tak som si povedala že musím urobiť aj celiatické!´Ale nebolo to jednoduché urobiť Zobraziť celý popisKeď som videla ako dcéra v tescu smutne pozerala po krémešoch tak som si povedala že musím urobiť aj celiatické!´Ale nebolo to jednoduché urobiť doma správne cesto.Viem dostať aj hotové len je velmi drahé a tak som skúsila domáce.

15
porcií
180 minút
príprava
2x8 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
1 kelimok
1a 1/2 kelímka
100 g
1 KL
3 PL
Plnka:
1 l
100 g
3 ks
200 g
2 ks
300 ml
1 ks
Poleva:
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    pripravíme všetky suroviny na prípravu krémešov

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misky nasypeme múku a kelimkové maslo,pomrvíme ceru a nalejeme vodu a pridame guarovú gumu

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vypracujeme cesto a dáme na 1 hodinku do chladnicky odlezať.čím tam bude dlhšie tym lepsie a môze sa robiť aj deň dopredu

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    odpočinuté cesto rozdelíme na polovicu a vyguľkame na papieri na tenučke platky

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    opatrne prenesieme na opačnú stranu plechu a cesto popichame vidličkou aby nemalo velké bubliny a dame picť na 220stupnov asi 8 minút podla rúry aby bolo pekné ružové

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pripravíme si kašu z mlieka a 1/2 cukru,žľtok ,vaniklového cukru a zletého klasu

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ešte do horúceho rýchlo ale jemne primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na upečený plát rozotrieme pudingovú masu este stále teplú a necháme dobre vychladnúť.medzitým si vyšľaháme šlahačku ja som použila suchú ale môže byť aj čerstvá a stužovač aby dobre držala. potom ju natieme na vychladnutú pudingovú masu

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    druhý upečený plát polejeme čokoládovou polevou urobenou z čokolády a cery a necháme vychladnúť.pokrájame ešte na podložke a ž potom ukladáme na šľahačku.

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nakoniec už len dokrojíme pomedzi štvorčeky a môžeme mlsať:-)) dobrú chuť !!!

    Krémeše-celiatické (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

coldbery
Eliška ako vždy...ťažko najsť na to slova...krása...fajnotka...perfektný postup práce o obrázkoch ani nehovoriac...GRATULUJEM !!!!!!
majkas
mnam, tak toto urcite vyskusam. ale to krajanie asi nebolo jednoduche, hm?
elisticka
@majkas to krajanie ked urobis tak ako som to ukazala najskor poliat cokoladou a nakrajat a potom ulozit tak je to jednoduche:-)))
babav
Krajsie ako z cukrarne ani nehovoriac ,ze su aj pochutkove.
@elasticka , klobuk dole pred tvojou profesionalnostou!
dobizu
Mňam, tie vyzerajú úúúúúúúžasne, vidíš a ja som robila pre gratulantov medovú krémešku a ticho závidela (až tak ticho nie, z bielkov som skúšala tie kávenky a boli tiež výborné - zjedli mi ich skôr, ako tú ich krémešku), nabudúce bude tá celiatická a samozrejme podľa tvojho skvelého receptu!!! Vďaka @elisticka , ukladám do KK.
elisticka
Ďakujem dievčence za pochvalu ale to je fakt rychly zakusok a nevydržal ani pol dna :-)))len sa tak po nom zaprasilo.-)))
pivonka
Obdivujem, krásne nakrájané, máš na to dobrú fintu. a isto aj veľmi chutné.
petra3
dobrôtka vy skúšam,ale či sa mi podarí pekne to nakrájať .
evanaaa
Mohlo by sa to robiť ako pri lístkovom ceste. Upečený plát sa pokrája a pokladie na plnku, potom sa už môže poliať čokoládou - lyžicou pekne rozotierať. Potom s ato už len krája dokonca a cesto sa neláme.
elisticka
@evanaaa ja to robim takto aj pri listkovom ceste na normalnych kremesoch lebo to sa lepsie kraja uz hotove poliate colkoladou aspon teda mne robim tak dlhe roky.
celka
@eleisticka - výborný recept, ještě že Tě tady my celiatici máme. Tvoje
těsto bude určitě lepší než kupované. Jednou jsem ho koupila a nejen
že bylo drahé, ale bylo spíš jako linecké a ne listové těsto. Špatně se
mi s ním dělalo a už bych ho nekoupila.
tatranka
Očakávala som že určite tieto tvoje krémeše budú ocenené.Blahoželám k výhre Eliška.Dobrá práca.
zasterka
Tie krémeše sú naozaj úžasné, tiež som spomedzi receptov tipovala, že majú šancu na výhru, tak sa pripájam a tiež gratulujem :-)
zuzulca
Tak dnes som ich robila a su výýýbornéé,nemaju žiadnu chybu,už sa teším ked budem robiť další z Vašich receptov :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia