Tofu s patizónom a zeleninou

martina34 - fotkamartina34, 15. augusta 2010
Tofu s patizónom a zeleninou
Foto: martina34

Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
3 PL
3 strúčiky
1/2 čl
1/2 čl
1/4 čl
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu, dáme ju na rozohriaty olivový olej v panvici, ktorá sa dá prikryť. Chvíľku ju popražíme a pridáme mrkvu, ktorú sme si očistili a nakrájali na menšie kúsky - rezance, posolíme ju, pridáme koreniny a prikryjeme pokrievkou, necháme dusiť cca 5 minút. Očistíme si aj patizón, nakrájame ho na rezance, trošku hrubšie ako mrkva, pripravíme si aj papriku, tiež ju nakrájame na pásiky a tak isto aj tofu. Odokryjeme panvicu a pridáme patizón a ostatné suroviny a tiež aj paradajkový pretlak. Celú zmes dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a ešte 5 až 8 minút podusíme, ak je zmes veľmi hustá, môžeme podliať trochou vody. Hotové podávame so širokými rezancami alebo len tak s čerstvým zeleninovým šalátom pre tých, ktorí delia.

Diskusia k receptu

bozulka
@martinka , páči sa mi ten recept,ja to skúsim s polotvrdým kozím syrom/deti mi ho doniesli z dovolenky/ ale asi bez tej mrkvičky,tá mi k tomu syru nepasuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia