Foto: martina34
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu, dáme ju na rozohriaty olivový olej v panvici, ktorá sa dá prikryť. Chvíľku ju popražíme a pridáme mrkvu, ktorú sme si očistili a nakrájali na menšie kúsky - rezance, posolíme ju, pridáme koreniny a prikryjeme pokrievkou, necháme dusiť cca 5 minút. Očistíme si aj patizón, nakrájame ho na rezance, trošku hrubšie ako mrkva, pripravíme si aj papriku, tiež ju nakrájame na pásiky a tak isto aj tofu. Odokryjeme panvicu a pridáme patizón a ostatné suroviny a tiež aj paradajkový pretlak. Celú zmes dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a ešte 5 až 8 minút podusíme, ak je zmes veľmi hustá, môžeme podliať trochou vody. Hotové podávame so širokými rezancami alebo len tak s čerstvým zeleninovým šalátom pre tých, ktorí delia.
Diskusia k receptu