Foto: vodalucka
Komerčný recept.
Tak toto je recept mojej maminy. Ako dieťa som ho milovala. Vždy, keď ho varím svojmu päťročnému synovi, tak mi preletia Zobraziť celý popisKomerčný recept.
Tak toto je recept mojej maminy. Ako dieťa som ho milovala. Vždy, keď ho varím svojmu päťročnému synovi, tak mi preletia hlavou príjemné detské spomienky na to, ako sme spolu s mamou varievali. Bol to prvý recept, ktorý ma naučila a je neskutočne jednoduchý. Kľudne ho aj Vy naučte variť svoje deti, možno si ponesú príjemné spomienky na Vás ešte dlho po tom, ako sa sami stanú rodičmi. Autorka receptu: Katarína Štefanovská.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvy očistíme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle s najmenšími dierkami (ako syr na chlebíčky).
- 2
Na malé kúsky posekáme cibuľku a opražíme na masle na miernom ohni, aby sa nespálila a neprepálilo maslo.
- 3
Pridáme nastrúhanú mrkvu, poriadne premiešame a asi 2 minúty dusíme, kým nemá príjemnú oranžovo-žltú farbu.
- 4
Zalejeme dojčenskou vodou Lucka a necháme variť asi 5 min.
- 5
Vedľa v miske rozmiešame vajíčko s krupicou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, a potom mierne posolíme. Krupičná zmes na halušky nesmie byť veľmi hustá ani veľmi riedka. Zmes reaguje podľa toho, akú krupicu ste použili, preto si to treba overiť na prvej spravenej haluške.
- 6
Vyskúšame prvú halušku nabrať na malú čajovú lyžičku a spustiť do variacej sa polievky. Ak sa nerozpadne, alebo nie je príliš tvrdá, tak je to v poriadku. Pokračujeme s hádzaním ďalších halušiek do vriacej vody.
- 7
Keď všetky vyplávajú hore, polievku odstavíme z ohňa a je hotová.
- 8
Potom si poprajeme dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu