Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom fotorecept
Foto: andy54
Podľa mňa obľúbené jedlo všetkých generácii.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Do mixéra dáme múku, rozdrobené droždie, štipku soli a cukor.
-
2
K tomu pridáme vajíčko, teplé mlieko a olej.
-
3
Vymiesime cesto, ktoré dáme na pomúčenú dosku vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti.
-
5
Každú časť ušúľame a dáme na plech. Potrieme olejom a pridáme ďalší šúlanec. Cesto necháme oddýchnuť.
-
6
Vezmeme si podberák a poprekrajujeme šúlance. Po upečení sa budú pekne oddeľovať.
-
7
Dáme piecť na 15 min pri 175 C.
-
8
Medzitým dáme variť 7 dcl mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Vo zvyškom mlieku si rozmiešame zlatý klas.
-
9
Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky puding. Na prichystané dukátové buchtičky nalejeme puding a podávame. Dobrú chuť.
rum nedávam kvôli dcére. Má ešte len 4 roky.
vyskúšaj krém aj zo zlatého klasu, keď sa pridá cukor a vanilkový cukor, je to vynikajúce, porovnateľné s vanilkovým pudingom, odskúšaj a uvidíš, na zlatom klase je návod, ak chceš puding hustejší, alebo redší, potom odpíš, čo a ako...