Foto: babav
Jednoduche syte jedlo z americkej kuchyne (New Orleans).Uvarene v jednom hrnci z kuracieho masa ,stiplavej udenej klobasy , morskych plodov a ryze.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 cele |
|
50 dkg |
|
25 dkg |
|
2 1/2 salky |
|
4 salky |
|
1 1/2 salky |
|
1 ks |
|
1 velka |
|
5 ks |
|
Korenie: | |
1/2 cl |
|
1 cl |
|
creolske korenie: | |
|
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Kuracie prsia a krevety umyjeme a osusime;
-
3
Kuracie prsia nakrajame na kocky,cibulu a papriku nasekame najemno ,cesnak osupeme ;
-
4
Do vacsieho hrnca nalejeme olej ,pridame cibulu ,papriku a rozmliazdeny cesnak;
-
5
Podusime , pridame kuracie maso a na miernom ohni opekame priblizne 10 minut;
-
6
Ked je maso opecene pridame creolske korenie,papriku,cierne korenie a tabasco;
-
7
Premiesame a pridame ryzu;
-
8
Znova vsetko pomiesame a zalejeme kuracim vyvarom(chicken stock);
-
9
Privedieme do varu ,znizime teplotu a varime pod pokrievkou asi 15 minut ,pokial nie je tekutina absorbovana ryzou;pripravime si zvysok ingrediencii ,nakrajanu klobasu,rajciny a krevety;
-
10
Pridame do hrnca ;
-
11
Posolime ,pomiesame a dusime este 30 minut
-
12
pod pokryvkou.
-
13
Hotova jambalaya je paliva ;pochutka pre milovnikov stiplavych jedal.
-
14
Dobru chut!
"you are welcome"!
ziadne prilohy akoze "extra ryza" kedze tato je vlastne jej podstatou keze z jednotlivych priloh vytvoria tu pravu chut spolocnym varenim sa. /Hoci su aj sposoby, ked sa ryza moze varit extra a podava sa spolu/. Ozaj zalezi na type, ktory sa rozhodnete varit. AK tento, tak pocitite chut exotiky.
bravo @babav vasa by mi chutila.
Na tuto ojedinelu kuchynu sa da zvyknut velmi rychlo. A Pri romantickej atmosfere New Orleans, creole cuisine a bayou je to zazitok. /Snad ako kazde original jedlo ak sa dodrzia pravidla bez speci uprav lebo v jednoduchosti je krasa/. Ved aj halusky chutia pri cimbalke inac ak su nie z prasku.
Takze leco: varecha.pravda.sk/recepty/jambalaya-z-klobasy-fotorecept/...
si nechajme tiez po nasej chuti radsej bez toho exotickeho nazvu ci je s vajickom alebo bez neho. Aj ked sa v publikovanej knihe uvadza. Chudak autor, asi tiez o tom iba niekde cital a nikdy nejedol original.
Konecne som ho dnes vdaka nemu uvarila a bolo to skvele :-)
Odkedy som ochutnala original Jambalaya v Amerike mam-chrobaka v hlave-