Koláč lenivej gazdinky fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 15. augusta 2010
Koláč lenivej gazdinky (fotorecept)
Foto: elisticka

Tento koláčik je veľmi rýchly a dobrý.Dá sa piecť z čerstvého ale i zaváraného ovocia.Trocha som ho upravila pridala celozrnnú múku a tak je Zobraziť celý popisTento koláčik je veľmi rýchly a dobrý.Dá sa piecť z čerstvého ale i zaváraného ovocia.Trocha som ho upravila pridala celozrnnú múku a tak je zdravší:-)

24
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1a1/2 hrnček
1/2  hrnček
1/2 hrnček
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnček
1a1/2 hrnček
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    odmeriame si múky na hrnčeky a ostatné suroviny a nakrájame si ovocie (hrnček tapervare)

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do nádoby nasypeme múku,cukor,olej a mlieko,pridáme celé vajíčka

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    začneme mixovať a až po chvilke pridáme kypriaci prášok a este domixujeme na hladkú hmotu(môžeme pracovať aj ručným šľahačom podla času)

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vymiešané cesto vylejeme na pomastený a posypaný plech

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom poukladáme ovocie a a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st. tak na 35 minút podla toho kedy je už pekne ružový.ja neprepichujem či je už hotový skúšam prstom ak sa cesto vráti naspeť je hotový kolačik.

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po upečení kolačik posypeme práškovým cukrom a môžeme aj vanilkovým

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vychladnutý koláčik pokrájame na štvorce a môžeme ponúkať.dobrú chuť!

    Koláč lenivej gazdinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kucharronald
Jé :) Bublanina :) Ako by som si dal :) V pláne som mal dnes spraviť, ale nevyšiel čas.....takže odkladám na zajtra :)
valeri
dobrý koláčik,pekávam ho už roky rokúce, hlavne ked niekto zavolá o pol hodinu sme u Teba :-)).ALE JA DAVAM AJ PRAŠOK DO PEČIVA len cukor som zredukovala na tretinu ..... ale to je vec chuti, inak je výborný. Vylepšujem ho raz hrozienkami do cesta, raz sekanými orechami po povrchu, alebo posýpkou z trošky masla, kr. cukru a hr. múky, a keď ho chcem mať celkom iný, tak použijem kypriaci prášok do perníka - budeš prekvapená touto variantou.
coldbery
Výborne vyzerajúca bublanina...takéto koláče mám najradšej...sú rýchle a nemaju plnku..(myslím tie mastné tukové) ty vždy niečim prekvapíš...
dávam do KK.... :-))
elisticka
@valeri aj ja dávam prášok do pečiva je napisany v bode 3 len v inredianciach mi nejak ušiel:-)))))ale už som dopísala dakujem.-)
zdezda
Super koláčik, robievam ho aj ja, vždy sa vydarí a všetkým chutí, mojim dokonca aj bez ovocia, keď pridám kokos, či posekané orechy, nemletý mak a tak :-)))
elisticka
ano aj ja robím tento kolačik v roznych variantoch tiez aj aj s kakaom orechami ale este som nevyskusala s kokosom .vyskusam
bozulka
Keď pridávam kokos ,pridám na kusky čokoládu a na hrubo posekané orechy.Potom uberiem múku.Cukor dávam na toto množstvo iba necelý hrnček.Niekedy keď mám chuť tak urobím čoko alebo citronovú polevu, polejem ciky caky a už necukrujem povrch.Možností je milion a všetky sú dobré a zakaždým iný koláčik a stále ten istý....
tatranka
Je dokázané,že stará dobrá klasika ,oslovuje nás všetky gazdinky.Rýchlo,chutne.
evanaaa
Ano, je to tak ako píše Tatranka, klasika, jednoduché a predsa dobré. Elistička, dávaš múku celozrnnú, aj ja už používam, len by ma zaujímalo, akú - je ich viac , hladká, strednaá, ražná, špaldová, atď., len neviem, či je jedno, akú použijem. Týka sa to aj iných pridaných receptov, nielen od teba.
dobizu
Úžasná bublanina - tou človek nič nepokazí, je na všedný deň, ale ozdobená šľahačkou poslúži aj ako slávnostnejší - nedeľný koláčik. A v tomto období, keď je mnoho čerstvého ovocia, sa priam pýta. Páči sa mi kombinácia s celozrnnou múkou, aj ja som ju veľa používala (aj používam, len žiaľ nie už pre mňa). Ja už teraz také nemôžem, ale našim ju pekávam často. Ja som robila bezlepkovú a tiež bola výborná. Ďakujeme za inšpirácie @elisticka. :-)
elisticka
@evanaa ja davam tie celozrnne múky aku kedy mam ale teraz som mala strednu vidiet to aj na obrazku tak som dala tu ale vzdy pridam aj hladku aby to dobre drzalo a nemrvilo sa .@dobizu dakujem :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia