Moules marinieres (Slávky po námornícky)

amelie - fotkaamelie, 13. augusta 2010
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Foto: amelie

Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim iba z cerstvych slavok.

2
porcie
15 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  kg
30  g
3  struciky
3 ks
2  pl




Postup

  1. 1

    Slavky maju na sebe vela nanosu z mora, preto ich dobre vydrhneme kefou alebo drotenkou pod studenou tecucou vodou. Malym ostrym nozom vytiahneme fuzy, ktorymi sa prichytavaju na morske dno. Otvorene slavky vyhodime, su mrtve.

    Moules marinieres (Slávky po námornícky) - obrázok 1
  2. 2

    Vo velkom hrnci ( ked sa slavky pri vareni otvoria, objem sa zvacsi) spenime na masle nadrobno pokrajanu salotku a posekany cesnak. Nesmu sa sfarbit, iba rozvonat. Zalejeme dobrym bielym vinom a do hrnca hned nasypeme slavky. Zakryjeme pokrievkou, zosilnime plamen a varime asi minutu. Po minute zatrasieme hrncom a nechame na ohni dalsiu minutu. Odkryjeme, pridame nahrubo posekanu petrzlenovu vnat a prikryjeme este na 2 minuty. Musle, ktore sa pri vareni neotvorili, vyhodime. Podavame s cerstvou bagetou.

    Moules marinieres (Slávky po námornícky) - obrázok 2

Diskusia k receptu

babav
Perfektny recept !Poznam aj v cervenej omacke ,ale s cesnakom chutia najlepsie;-)
honestka
aj my ich robime tymto sposobm najcastejsie ak nepodavame s cestovnou. musle vyberiem, stavu necham dobre zredukovat, pridam lyzicku masla, prilejem troska smotany a namacame si do nej bagetu. Mnam...
2010
Super , ako ty, tiez len cerstve mali sme podobne na Sicilii v pristave.
amelie
cerstve slavky dostat vo viedni, ak tam mate cestu. a mozno uz aj v bratislave. v zmrazenych sa skodlive veci znicili mrazom, hoci tym mozno utrpela ich chut.
sjuz
presne takto ich milujem:)!
ejta
náhodou už aj v Hypernove som kúpila čerstvé slávky.....
bozulka
Maslo,cesnak, biele víno,vňaťka....to je ono...oh..
sjuz
Dnes mame na veceru :-),mnam!
sjuz
Dnes mame na veceru :-),mnam!
pusta
@amelie , vedela som, že si kedysi dala skvelý recept na slávky, našla som ho až teraz.
toto musím vyskúšať, už je v kk :-)
*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia