Oškvarková nátierka

turanec - fotkaturanec, 15. augusta 2010
Oškvarková nátierka
Foto: turanec

Naša oblubena pomazanka aj keď nie najzdravšia

Suroviny

750 g
0,7 dcl
4  lyž
4 lyž
4 kus




Postup

  1. 1

    Oškvarky, lečo a / feferonka nemusí/ spolu zomelieme . Pridáme horčicu ,vegetu, vajička a spolu dobre premiešame a dochutíme podľa vlastnej chute.Naplníme pohare a dáme sterelizovať asi 20 min.

Diskusia k receptu

bedrunka
Máme ju tiež veľmi radi. Lečo treba scediť a výbornú chuť jej dodá cesnak - množstvo podľa chuti
zitar
@Turanec , prepáč, nedá sa mi neopýtať, tá povodeň v Handlovej sa Ťa osobne nedotkla? Bolo to hrozné, čo bolo vidno v televízii a čo mi hovorila kmotra, ktorá tam býva
turanec
Bedrunka ja som to zabudol napisat že treba scedit ale myslel som
že to trochu skusena žena vie ale aj tak dakujem A ten cesnek skusim
len neviem či to neprerazi tu chut.
tori111222
zdravím Vás, tak takúto nátierku robím aj ja, len dám vajcia uvarené na tvrdo, ...je to fajnôtka...
evusik
poznám tento recept, aj keď som ho už dávno nerobila, naposledy pred troma rokmi, keď sme robili zabíjačku (prasa sme kúpili) a mali sme veľa krásnych, domácich oškvarkov. Je to fakt výborná pomazánka.
helca103
tak ja som to nerobila pekne dlho.....ale kde vziat domáce škvarky tie kupené nie su velmi dobré... ostáva mi iba slintat ale asi kupim pol kila a skusim prekvapi rodinu :-)
mamina2
ja to tiez robievam ale len tak na rano , este som ju neskusala davat do poharou po zabijacke hned skusim...
ckatka
no tak dnes som sa nechala inspirovat vsetkym, co som na tejto stranke nasla - a moj vysledok znie - oskvarky, varene vajce, varene zemiaky, leco, kysla uhorka, oprazena cibulka, horcica, korenie, sol... zmixovala som a dala do poharov sterilizovat... som zvedava ako to dopadlo a co na to povie moj chlap - snad to nedopadne ako z rozpravky o psickovi a macicke, ked dali do torty vsetky "dobre" veci :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia