Plnená paprika fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 14. augusta 2010
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: andy54

jednoducho mňam.

6
porcií
15 minút
príprava
1,5-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
2 ks
1,5 l
6 lyžičiek
2 ks




Postup

  1. 1

    Pomelieme si mäso.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme napoly uvarenú ryžu, mleté korenie, soľ a vajíčka.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a naplníme papriky. Zo zvyšku urobíme guľky.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zohriateho pretlaku s cukrom a štipkou soli dávame opatrne guľky a papriky. Chvíľku počkáme a premiešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za občasného miešania varíme 1,5-2 hodiny.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Plnenú papriku máme radi, len omáčku k nej robím trochu ináč, ale to robia viacerí. Ináč, papriku plním takto isto, žiadny cesnak, majoránku ako do fašírok, to už nie je, aspoň pre nás tá pravá chuť.
alexdidi
Dobré jedlo, tiež ho máme radi, iba ja ho viac dochutím...do náplne opraženú cibulku, do omáčky trochu zásmažky na masielku a za lyžicu smotany na zjemnenie, bobkový list, rascu, cibuľu...
bambulka51
andy54 no pravdaže,to by ani leto nemohlo byť keby sme nepapali takéto fajn jedlá a vždy navaríme na 2-3 dni.
satin2
takúto plnenú papriku mám rád,ja tam pridávam ešte rajčinovú šťavu,
ktorú si zarobím cez leto do fliaš od kečupu........
vencow
po dobu varenia plnených paprik pridať klinčeky a celú škoricu,
ktoré pred zahusťovaním omáčky vybrať. Omáčku zahusťujem
Zlatým klasom. Vyskušajte, prajem dobrú chuť.
tinca
@andy pridávam sa k @alexdidi ja tiež viac dochucujem, nesmie chýbať bobkový list, kúsok škorice, pár klinčekov. No ale každý máme svoj gríf.
andy54
varila som to s bobkovým listom a klinčekmi, no dcérka to vôbec nechcela a priateľ si dal len detsku porciu, aby zahnal hlad. Takto to jedia obaja.
@satin2 , s tou rajčinovou šťavou si to viem predstaviť
evia
ja papriku naplnenú dám na plech, trošku podlejem a pečiem v rúre a potom pridám do hotového rajčinového pretlaku aj s výpekom, tiež je to chutné.
stefani11
Plnenú papriku robím podobne a vždy veľký hrniec,pretože jú máme radi.
anene
ja robím plnenú papriku zo surovou ryžou, mlené mäso, vajíčko, korenie, soľ, vegeta naplním papriky a tiež urobím niekoľko gul, dám varitiť vodu a do vriacej poukladám papriku, keď je ryža uvarená vyberiem,šťavu precedím a touto zalejem zápražku a potom pridám paradajkový pretlak, zatiaľ vždy domáci. Keď je omača uvarená úpridám papriky a gula a nechám zovrieť.
deni787
Moja svokra to robí bez ryži.Totiž to, miesto ryži dáva takzvanú tarhoňu, ktorú si sama pripravuje z cesta:vajíčko,múka, soľ /ostrúha a nechá vysušiť/.Môže sa to robiť deň predtým....Je to s tým výborné.Robieva to s mletým mäsom a aj samostatne zmiešané s petržlenovou vňaťou.Odporúča sa aj vegetariánom!!!
tetuska
ja robievam ako anene, zo začiatku som ryžu varila, ale potom som to skúsila so surovou, odpadne zbytočne veľa roboty, nemusí sa predvárať, len jej netreba dať veľa, lebo ona ešte narastie, a v kuchte to je uvarené za 1/2 hodiny, aj v obyčajnom hrnci sa mi to zdá veľa na 1,5 až 2 hod.?
evanaaa
No, ten čas varenia sa zdá dlhý aj mne, tam sa ozaj nemá čo tak dlho variť, možno trištvrte hodiny. Ja tiež nedávam bobk. list. Najprv si uvarím zásmažku s mletou paprikou zasypem dám do nej štipku ml. škorice, zalajem vodou, pomiešam a pridávam pretlaky, trocha kečupu, príp. paprikovej pasty, vložím papriky, nech sa varia v omáčke
evanaaa
dokončenie - omáčku mierne prisladím, paradajka si to žiada, preto nedávam bobk, list, to by bolo nakyselo, trochu ml. chilly alebo tekuté, nech to je mierne pikantné. Tým, že sa papriky varia v omáčke, naberú jej chuť.
alexdidi
Tiež dávam surovú ryžu a málo, najradšej varím v tlakovom hrnci 25min a voľne max 1 hod.
samanka
plnená paprika nemôže u nás chýbať,hlavne v sezóne a na zimu zvyknem zavárať papriku do pretlaku. Minulý týždeň som urobila omáčku z čerstvých rajčín a bola to celkom iná chuť, ako z pretlaku. Robievam ju nielen zo surového mäsa, ale keď zostane napr. pečené mäso, pomeliem, dochutím a naplním papriky.
andy54
@samanka , tak toto ma ešte nenapadlo. Síce pravda, že len pred nedávnom sme kúpili mlynček, takže doteraz som takú výhodu vlastného mletého mäsa nemala. No určite to niekedy vyskúšam. Ďakujem za typ.
celka
Plněné papriky zbožňujem a vařím jich vždy najednou velké množství
a dávám si porce do mrazničky. Když mi dojdou papriky tak taky dělám
kuličky.
larisamihalik
je to super jedlo, ale nezabudli ste omáčku zahustiť? pretlak je riedky a moje deti i ja, obľubujeme veľa šťavy, ale myslím si, že ani variť ich netreba tak dlho, lebo guľky sa rozvaria a to nieje ono, dnes ju robím aj ja, už dávno sa sa naňu chystala, diky
mino888
dávam do omáčky ešte bobkový list, cibuľu do ktorej zapichnem klinčeky, 2 strúčiky cesnaku a čerstvé paradajky
evanaaa
Larisamihalik, ja robím zásmažku na začiatku, pozri vyššie, kde píšem približný môj postup.Ale neviem si predstaviť chuť omáčky, do ktorej ide bob kový list alebo aj cesnak, to mi nejako nepasuje, práve som sa na to dnes pýtala známych žien a ti sa čudovali, veď omáčka by mala byť sladšia, vyžaduje si to. Môže sa robiť aj tak, ale s plnenou paprikou? J asom si vždy myslela, že jeden, ten istý recept sa robí všade rovnako, ale som sa mýlila. A tak je to aj pri iných jedlách, každý má svoj spôsob prípravy, svoju chuť.Teraz to už viem, mala by som to vyskúšať a potom porovnávať.