Patizónovo - ryžový nákyp fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 15. augusta 2010
Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept)
Foto: martina34

Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.

10
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 PL
1/2 čl
1/2 čl
1/2 hrnčeka
350 ml
Zálievka - plnka:
1 ks
štipka
2 PL
1 ks
2 ks
150 g
1 čl
1 čl
2 PL
2 ks
1/2 čl
1 balenie
150 g
1 plátok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu, ktorú si najskôr dobre umyjeme. Na rozohriaty olej dáme opražiť umytú ryžu, chvíľu opražíme a premiešame, pridáme soľ, vegetu a vodu. Keď sa ryža začne variť, stíšime oheň na minimum, ryžu premiešame a pridáme aj hrášok. Po chvíľke znova poprekladáme ryžu a necháme na platni dôjsť. Pekáčik alebo misu na zapekanie si vymastíme olivovým olejom a dáme polovicu ryže do nádobky. Patizón si očistíme a nakrájame na plátky. Posolíme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme šalátovým korením. Polovicu naukladáme na ryžu.

    Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si panvicu, na ňu dáme olej, nakrájanú cibuľku, chvíľku porestujeme, pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Pripravíme si kuracie prsia, ktoré nakrájame na drobné kúsky, tiež si pripravíme aj mrkvu a pridáme k opraženej cibuli. Posolíme, pridáme kari korenie a sójovú omáčku.

    Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľku podusíme a pridáme nakrájanú papriku a paradajkový pretlak. Po chvíľke pridáme aj smotanu na varenie, chvíľku povaríme a nalejeme na pripravenú ryžu s patizónom.

    Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to poukladáme druhú časť patizónu, na to dáme aj zvyšnú ryžu, nastrúhaný syr a dáme do rozohriatej rúry piecť.

    Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Letné, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mňam super ......mám fantastickú manželku a tie dobroty, super .....milujem ťa
Vyzerá to vynikajúco, zbožňujem patizón. Zatiaľ som ho jedla len grilovaný alebo orestovaný na panvici s chlebom ale tento recept sa mi veľmi páči. Len by som nevyberala jadierka, tie sú na tom najlepšie :-)
ano ale už v tomto boli tvrdšie, keď bude mladší, tak ich tam určite nechám, aj keď vyprážam patizón, zvyknem ich nechať a stred je chutnejší ako kraj