Foto: martina34
Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
2 PL |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 hrnčeka |
|
350 ml |
|
|
|
Zálievka - plnka: | |
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1/2 čl |
|
1 balenie |
|
150 g |
|
1 plátok |
|
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu, ktorú si najskôr dobre umyjeme. Na rozohriaty olej dáme opražiť umytú ryžu, chvíľu opražíme a premiešame, pridáme soľ, vegetu a vodu. Keď sa ryža začne variť, stíšime oheň na minimum, ryžu premiešame a pridáme aj hrášok. Po chvíľke znova poprekladáme ryžu a necháme na platni dôjsť. Pekáčik alebo misu na zapekanie si vymastíme olivovým olejom a dáme polovicu ryže do nádobky. Patizón si očistíme a nakrájame na plátky. Posolíme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme šalátovým korením. Polovicu naukladáme na ryžu.
-
2
Pripravíme si panvicu, na ňu dáme olej, nakrájanú cibuľku, chvíľku porestujeme, pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Pripravíme si kuracie prsia, ktoré nakrájame na drobné kúsky, tiež si pripravíme aj mrkvu a pridáme k opraženej cibuli. Posolíme, pridáme kari korenie a sójovú omáčku.
-
3
Chvíľku podusíme a pridáme nakrájanú papriku a paradajkový pretlak. Po chvíľke pridáme aj smotanu na varenie, chvíľku povaríme a nalejeme na pripravenú ryžu s patizónom.
-
4
Na to poukladáme druhú časť patizónu, na to dáme aj zvyšnú ryžu, nastrúhaný syr a dáme do rozohriatej rúry piecť.
Diskusia k receptu