Foto: samanka
Túto polievočku robievam dosť často, je jednoduchá, rýchla a chutná. Ani neviem, odkiaľ mám na ňu recept.
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame-cibuľu na drobno, mrkvu na kolieska, cesnak na tretinky, alebo ako sa podarí, orestujeme na masle (oleji), na masle má polievka lepšiu chuť. Zalejeme vodou a necháme uvariť do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, dolejem vodou, prisypeme karí korenie, necháme prevariť a podávame. Kto má rád syry, môže si do polievky pridať. Odporúčam. V tej mojej je originálny domáci údený ovčí syr z Liptova. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu